Az ELTE cserediák-programja is nagy siker

Nincs változás az egyetemi rangsorokban: a legtöbb szúrható csaj továbbra is az ELTE hallgatója – derült ki a legfrissebb felsőoktatási rangsorolásból.

„Hetven éves vagyok, de soha a büdös életben nem fognak kirúgni innen” – büszkélkedett az egyik megkérdezett oktató, majd hozzátette: nem véletlenül az ELTE a világ legjobb egyeteme az akadémiai karrier szempontjából. Ebben a kategóriában egyébként az ELTE jogi- és bölcsészkara végzett az élen – érdekesség, hogy tavalyhoz képest rosszabbul teljesítettek a műszaki egyetemek, ahol az oktatók elmondása szerint idén már tanítaniuk is kellett valamit. 

Az ELTE egyébként hallgatói elégedettség tekintetében is tartolt: az egyetem Bölcsészkarának könyvtáros-melegszendvics szakja végzett az első helyen a kényelmi, a jócsaj-szúrhatósági és az óraelbliccelési statisztikák alapján is. A BME itt erős volt: a műszaki egyetem CounterStrike-WoW szakja a legjobb pizzarendelési lehetőségek és a részegen tömegközlekedési eszközöket nem rendeltetésszerűen használási statisztika alapján kapaszkodott fel a dobogó második fokára.  

A vidéki tudományegyetemek, mint minden évben, most is erősen szerepeltek: a Pécsi Tudományegyetem például a városhoz legközelebb eső borvidék kategóriában előzött meg messze mindenkit, és komoly versengés volt a „hallgatók között található legtöbb paraszt”-kategóriában is. Ez utóbbi kategóriának az eredményét azonban csak egy emelt díjas SMS elküldése után tudhattuk volna meg, annyit pedig egyáltalán nem ért volna meg egyikőnknek sem a szerkesztőségből.

A felsőoktatási rangsorról és az oktatási szaktárca terveiről szerettük volna megkérdezni Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt, de a közös múltra való tekintettel inkább nem tettük.

15 KOMMENT

  1. Lol, nálunk is az egyik oktató 70 éves. Még úgy emlékezik arra, hogy “nemrég, amikor ezek a mobiltelefonok divatba jöttek…”
    Jópasi szempontból nem tudjátok, ki nyert?

  2. hoffman(n) róz(s)ának mindenkivel van közös múltja, sőt közös jövője is, egyedül talán a közös jelen bizonytalan. részemről jelenleg annyi közös dolgot tudnék elképzelni vele, hogy vasalt orrú bakancsal rugdosom a pudvás keresztyédemokrata valagát amíg aprófát nem szarik.

    állítólag a jövőben a hoffman(n) nevű zsid… izé, na, szóval a gyerekek automatikusan plusz 4 pontot kapnak a felvételin.

  3. És a miskolci egyetem rézkábelfektető-kulturálisrészeg szakán semmi eredmény?
    Szerintem Debrecen vezeti a jócsaj versenyt és Pécs-pszichológus a legtöbb kispálrajongó bölcsészlányt!