Fura tüntetés volt

Márton-napi anti-Márton tüntetést tartottak a Gézák a Kossuth-téren, amelyhez Csilla nevű szimpatizánsok is csatlakoztak.

November 11-én délelőttre csendes megemlékezésre hívta a Gézákat a MAGÉSZ (Magyar Gézák Szövetsége). A rendezvény programjai között szerepelt az ismeretlen Géza sírjának felállítása majd megkoszorúzása, majd Szőcs Géza költő, Kulturáért Felelős Államtitkár beszéde után Hegedűs D. Géza olvasott fel Csáth Géza novelláiból.

A békés megemlékezés akkor alakult át tüntetéssé, mikor a tömegből valakinek feltűnt, hogy Csáth Géza nem is igazi Géza, hanem József. Ezzel egyidejűleg Szőcs Géza zsebében megláttak egy Márton-napi libacombot, és a rendezvényen eddig csendben álldogáló, radikális Gézák egy szempillantás alatt átvették az uralmat. Fejükön csuklyával, személyijükben hibajavítóval áthúzott keresztnévvel hangos „Le a Mártonokkal!” kántálásba kezdtek, amiből kaptak a Józsefek és a Zakariások is. A tüntetéshez csatlakozott néhány arra járó Csilla és Borbála is.

Néhányan követeléseket írtak össze, melyek közül a legelső ez volt: „Ne csak Márton-napon legyen spéci kaja!” A tömeg ezután az MTV székháza felé indult, hogy beolvassák követeléseiket, de miután Szőcs Géza szólt nekik, hogy az MTV kiköltözött a harmadik kerületi Kunigunda útjára, ahová nagyon sokszor kell átszállni, a tömeg szétszéledt, mielőtt rendőri intézkedésre kerülhetett volna sor.

7 KOMMENT

  1. Végre mi Gézák is kiállunk a jogainkért! Géza nap legyen nemzeti ünnep! A tv-székház pedig kerüljön vissza a régi helyére! Hajrá Magyarország, hajrá Gézák!

  2. Kíváncsi lennék melyik Gézaáruló mocsok firkantotta ezt ide és mit érezhet ilyenkor… Tényleg rendet kellene rakni a fejekben, mert Fankadeli is megmondta hogy személyi a zsebben szart sem ér, mutasson akár Gézát..

  3. Béláim!

    Látjátok, ezért tartunk itt! Bezzeg a Gézák össze tudnak fogni, ha másért nem, ezért mindenképp elismerést érdemelnek. Mi meg marjuk egymást ahelyett, hogy összemutyiznánk végre egy kicsit mi is. Ébredjetek!