Pista bá statisztikája szerint egy emberből kettő alkoholista Magyarországon

 
Balog Gyula hajléktalan minisztériumi tapasztalati szakértőként való alkalmazása után az Orbán-kabinet újabb hiteles szakértőt kért fel a kormányzati munka segítésére. Büszkén jelentjük, hogy az alkoholproblémákat a jövőben a mi saját Lakatus Endre Istvánunk fogja megoldani. Interjú.
 
HírCsárda: Először is, hadd gratuláljunk a…

Pista bá: Na ne szopkodjuk itt egymás faszát, kisfiam. Üljél le aztán adjál gyufát mert magától nem gyullad meg ez a Főnix!

Hogyan kereste meg a kormány?

Épp kidobtak az Angyalból, mert új a személyzet, és nem ismerik a tekintélyt, pföjj. De ekkor már nagyon turháznom kellett, hát, nem sikerült rápakolni a rakományt egy kormányzati autóra? A főköcsög meg kiszállt, öltönyben, és azt mondta, pont egy ilyen szakértőre van szükségük.

Hogyan segíti majd a kormány munkáját?

Azt mondták, inni kell, sokat. Meg körbevisznek majd iskolákban, hogy megkérdezzenek mindenkit: na gyerekek, olyanok akartok lenni mint a Pista bácsi itt? 

És ezt Ön hagyni fogja? Nem olyan ez, mintha cirkuszi mutatványt csinálnának Önből?

Dehogyis, fiam, dehogyis. Előveszem én majd a faszomat, aztán meglátják, hogy akarnak-e olyanok lenni, mint én! Kérdezd csak meg az öreg Puchnert, velem senki sem szórakozhat!

Nem érzi úgy, hogy képmutatás a kormány alkoholizmus elleni stratégiája annak fényében, hogy megengedték az otthoni pálinkafőzést? 

Nem érzem úgy. De szarnom azt nagyon kell, baszom a szád szélét, úgyhogy mostmár ne kérdezzél sokat.

Mivel jár a szakértői munka? Lesz saját irodája?

Lesz hát, az azért mégse járja, hogy ne legyen. Hát mi vagyok én, valami szaros hajléktalan? Ott fogok figyelni a Parlamentben, aztán amikor a kommunisták elmennek az ajtó előtt, rájuk kiabálok, hogy a kurva anyátokat! Már azt is megbeszéltem, hogy külön ember fog figyelni a bicklimre, nehogy a suhancok megint leszedjék a nyerget, hogy rohadjanak meg.

Nem fél, hogy temperamentuma miatt könnyen összetűzésbe keveredik majd a munkaadóival? 

Nem félek én semmitől, fiam. Egy tipli vegyes gyümölcs mindig van nálam, téglát meg viszek. Úgyis azt hallottam, sok ott a buzeráns, na majd én rendet csinálok, nem kell attól félni.

Sok sikert kívánunk a munkájához!

Na persze. Akkor volt három feles, a Marinál kifizetheted.

4 KOMMENT

  1. Hát, tul.képp a lényeget érintette Pista bá’.
    Azért arra még ki lehetett volna térni, h az otthoni pálinkafőzés miatt mennyien esnek el… illetve esnek ki a munkából 🙂 az új karrier reményében.
    Na jó, mondjuk 3 törkölyért ne várjak már KSH adatokat…