A látványterv 4 millió euróba került a BKV-nak

A hétvégén próbaterhelést végeznek a Margit hídon, a terhelhetőség mellett vizsgálják azt is, hogyan reagál a híd a Molotov-koktélra, a virágültető hippikre, és Schmuck Andorra. 

„Szombaton a pesti hídfő és a margitszigeti bejáró között először huszonnégy darab, egyenként harminc tonna tömegű dömpert vezetünk a hídra, ahol azok több mint tíz órán át fognak állni” – tájékoztatott Tóth Kata, az Mh 2009 sajtóiroda munkatársa. A dömperek vezetői ezután spontán tüntetésbe mennek át, zászlókkal demonstrálnak az utak jobb járhatóságáért, majd összecsapnak a helyszínre érkező 15 ezer biciklissel, akik pedig biciklisávot szeretnének a hídon keresztbe. 

A nap hátralévő részében a Magyarok Nyilainak aktivistái Molotov-koktéllal dobálják meg a frissen felújított szobrokat, és összecsapnak a helyszínre érkező gerillakertészekkel, akik a békéért és az olajkutak elzárásáért odaláncolják magukat a lámpaoszlopokhoz, majd virágot ültetnek a tövükbe. Ezután az átmenetileg felolvasztott Gyurcsány Ferenc ujjatlan pólóban átfut a hídon, a terhelési teszt megkoronázásaként pedig Schmuck Andor legújabb Budapest-imázsfilmjéhez forgat szelektív hulladékgyűjtőkről és hídonállásról. A klipben állítólag Katy Perry is feltűnik majd, Schmitt Pál pedig érzelmes beszédet mond a lenyugvó nap fényeinél. 

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a híd elbukik valamelyik vizsgán, Tóth Kata csak annyit mondott: még senki sem mondta hogy kész a felújítás, csak még most szeretnék megejteni a terhelhetőségi tesztet, mielőtt nagyon hideg lesz és a munkások megfáznának. 

6 KOMMENT

  1. Meg nem erősített értesülések szerint valaki egy hordót akart átgurítani a hídon, de ezt a testület alkotmány-ellenesnek nyilvánította. Lázár János fellebbezett az ítélet ellen, és kilátásba helyezte, hogy ez esetben az alkotmánybírákat fogják átgurítani a hordókban, majd ünnepélyesen vízre bocsájtják őket.

  2. Ott lesz Maria Geronazzo is aki az eseményre való tekintettel ingyen szolgáltat, Kiszel Tündével átbeszélheted azokat a dolgokat, amikre már rég nem találtál megoldást, végül az egészet egy Fásy Ádám + Zsülike koncert zárja.

  3. Végül elvetettük Smuck együttes megjelenését a dömperekkel, előbb le kell vezényelni a járműveket a hídról, mert a terhelési kockázat – Andorral – már túlzás lenne.

    Elárulom, az a keresztbe menő kerékpársáv személyesen Tarlós javaslata volt, a teljes fidesz frakció jóváhagyásával.