Korábban is siker volt a látássérültek ellen szervezett pantomimfesztivál

A Kevésbé Ismert Jótékonysági Rendezvényekért Egyesület kampányt indított azért, hogy ne csak a véradós, AIDS-ellenes rendezvények és a koleszterinszint méréses egészségnapok szerepeljenek a sajtóban, hanem a kevésbé trendi betegségek is rivaldafénybe kerülhessenek.

Általában mindenki csak az AIDS-re, a magas vérnyomásra, cukorbetegségre vagy a stroke-re fókuszál, amikor számos más, jótékony rendezvény is van, amiken alig lézengenek amiatt, hogy nem valami trendi betegséggel foglalkoznak.” – mondta el a szervezet szóvivője, Jolsvainé Selymes Anna. A KIJRE prospektusában számos kevésbé ismert kezdeményezésre bukkantunk. Ilyen például a Lányegyüttesek a lepra ellen koncert, az Anorexiás modellek az etióp éhezőkért divatbemutató vagy A leprások a lepra ellen fesztivál, ahol híres leprás rockzenészek játszanak azért, hogy kevésbé legyenek leprásak, természetesen hiába.

Vannak furcsább rendezvények is, amelyek létére egyelőre nem találtunk logikus magyarázatot, ilyen például A pantomimfesztivál a látássérültek ellen, A vakvezetőkutya-megtévesztő fesztivál vagy a Keresztezzük fertőző betegségeinket est a Széchenyi fürdőben.

A KIJRE védernyője alá tartozó következő esemény a Tabánban rendezett Hogyan kerüljem el az ebolát? egészségnap lesz, szűréssel, vérnyomásméréssel, ahol fellép két dél-amerikai szitárművész és a Habib Bibah oda-vissza olvasható formáció.

3 KOMMENT

  1. én a Fasisztaellenes Országrablók Segélyszervezetére /FOS/ volnék kíváncsi. Persze senki nem tud róluk…
    És a Cionista Identitásúak Gazdaságos Állami Nyugdíjpénztárát /CIGÁNY/ ki jegyzi?
    A Rühes Orkokat Megsegítő Alapítványról nem is szólva…

  2. ilyeneket szokott szervezni BB ÉVI is (Balkezes Buzik ÉletVédelmi Internacionáléja), de őszintén szólva ki kiváncsi az ilyen segélykoncertekre? megjelenik néhány tájékozatlan cigó, de azok is elhúznak amikor kiderül, hogy a segély nem pénz és nem krumpli, csupán bé-kategóriás análcelebek riszálják magukat a színpadon.

    a másik meg: amint egy színész/zenész/picsariszáló celeb kap valamilyen rákot (máj, tüdő, here) akkor rögtön nekiáll a hozzá hasonló rákokat támogatni (a többit leszarja). szóval simán ki lehet találni, hogy kik játszanak az ilyen mindeféle jótékonysági koncerteken. csupa kiégett éces-tripperes-hererákos-alkoholista műmájer. persze egy sem hajlandó a fesztivál színpadán megdögleni, hanem még hazavonszolják magukat pénzt számolni.

    egyetlen kivétel a zalatnai cini, azt egyszer megbaszta egy pónicsődör.

  3. Vagy ott van ugye meg a NENYI, azaz a Ne Elegedetlenkedj NYugdijad Ittlesz egyesulet, aminek kormanyszinten is vannak tamogatoi.

    De egyebkent a SZMDP (SZimplan Megfazottak Dogmatikus Proklamoloi) nonprofit egyesuletnek en is idoszakos tagja vagyok, altalaban kamillaviragot es forrovizet lehet naluk igenyelni a tagsag idejere, havi szinten.