Ez így már nem trendi, lecserélik inkább

Magyarországon új alkotmány készül, aminek tartalmi elemeiről, sarkalatos kérdéseiről szinte minden nap olvashatunk a sajtóban. Többek között a preambulum körül alakult ki vita, a Hírcsárdához nemrég eljuttatott információkból azonban kiderült, hogy az alkotmány fizikai megjelenési formáját már szép csendben megtervezték. Ez azért fontos, mert az új alaptörvény rendkívül erős képi világgal és a Fideszhez erősen kapcsolódó szimbólumrendszerrel készül majd el, amely jelképek közül így akár több is jogforrási szintre emelkedhet.

A látványtervből kiderült, hogy az új alkotmányhoz készül majd egy pre-preambulum is, ami azonban nem szöveget fog tartalmazni, hanem egy úgynevezett pörgetőfüzet lesz: az első 30 oldalt gyorsan átlapozva egy integető Orbán Viktort lehet majd látni, aki így üdvözli majd az alaptörvény olvasóit. Az alkotmány lapjai egy narancs képével lesznek majd vízjelezve, és természetesen a másik két közjogi méltóságra utaló képi elemek is feltűnnek majd. Az országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak stilizált arcképe lesz majd a díszpont az oldalszámok két oldalán, míg a köztársasági elnök, Schmitt Pál portréja a borítón jelenik majd meg.

Az új alaptörvénynek természetesen a külseje is impozáns lesz, a narancssárga műbőrkötés frontborítóját az Orkotmány felirat mellett az államcímer díszíti majd, míg hátuljára Schmitt Pál vadi új arcképe kerül majd. A kezdeti tervek szerint először a rendkívül jól sikerült, közszeretetnek örvendő playboy-os fotósorozat egyik darabja került volna a hátlapra, végül azonban egy új, klasszikus igényű, festett portrét készítettek az államelnökről, melyet a Playboy képekhez hasonlóan először itt a Hírcsárdán lehet megtekinteni:

Lakatos Leonárdó festménye

14 KOMMENT

  1. Hát igen, ez a mi köztársasági elnökünk, aki még nőként, Schmitt Paulaként is igazi államférfi.
    Süt a tekintetéből, hogy ő az operáció ellenére is, ugyanúgy az Emberek embere maradt.
    Köszönjük elnökúr(asszony)!

  2. Múlt héten, a festmény miatt, megnagyobbíttattam a melleimet, országérdek, ugye.
    De most fél évig nem vállalják a kisebbítést, Viktor szerint pedig így baromi ciki lesz
    a hivatalos megjelenésem az öltönyben.
    Nem is tudom, talán egy szép sállal majd eltakarom, vagy valami, igaz ? Vagy így hagyom végleg, kicsit szexibb leszek. Sál ügyben Szilikati majd segít, hogy variáljam magamon.

  3. Egy kedves yomdasz ismerosom megmutatta a mar jovahagyott, de a parabellum 30-as porgettyuje nem egy integeto, hanem egy jobb oklevel durvan fenyegeto, bal kezevel fuckyou-t mutato zorbanurat formaz, aki kozben a faszat is lengeti (nagyito kellett hozza, mert a kefelenyomat csak a0-s nagysagban volt elerheto). Az utolso lapot barki konnyen atugorja, de erdemes visszalapozni: egy levaji ancikot vag pofan zorbanur jobb okle, akinek egy “koszonom, parancsnok!” gondolatbuborek kigyozik ki a fejebol.

    A tobbi leiras nagyjabol stimmel, de a hatso borito belso felen egy “igy vagytok ti beitatva” feliratu soralatet stilizalt grafikaja kapott helyet, egyelore ideiglenesen…

  4. Nevem kotelezo | 2010. október 28., 02:08

    Csak nem a Vágási Feri mutatta a cuccot? Azt mondta ő nem tud semmit semmiről, inkább Góliáttal héderezik. Most meg kiderül, hogy ő is benne van? Ejjj.

  5. Rezonátor: ne is mondd, alkotmanyba foglaltak, hogy neki alkotmanyt kell nyomtatni, es minden tervezesi, levilagitasi, egyeb nyomdai folyamatban resztvennie is kotelezo. Goliatot szinten az alkotmany kotelezi arra, hogy a dijmentes kiszallitasrol 1 oran belul az orszag barmely reszere koteles gondoskodni. Szegenyek jol megszivtak ezt a sztorit 🙁 De mondjuk ok nagyon lelkesedtek az uj lehetosegekert, egeszen a zorbanur elso hatalmi megnyilvanulasaig, amikoris elkaszaltak a sorozatukat 🙂