A népszerű színész-műsorvezetőnek a Blikk címlapján jelent meg rosszul a neve, ami miatt szerinte jól megszokott művésznevét, és ezzel eddigi hivatását is kidobhatja a kukába, mert a nagy példányszám miatt most már az egész ország máshogy ismeri.

Az ilyen hibák egy életet tehetnek tönkre

Általános derültséget keltett a Hírcsárda szerkesztőségében a ma reggel befutó heti Gallicoop hírlevél. Na nem az új gabonapelyhes pulykafasírt miatt nevettünk fel, hanem hogy a levél aláírója egy bizonyos Sonka András volt. Fel is hívtuk rögtön, és gratuláltunk neki, hogy a nevéhez legjobban illő sajtós állást sikerül kifognia, amikor kiderült, hogy egy híres, de eddig más néven ismert emberrel van dolgunk. Ő nem más, mint a Pici Maci magazin híres névadója, a korábban népszerű színész és televíziós műsorvezető, Csonka András.

Pici kérdésünkre elmondta, hogy a keddi Blikk súlyos sajtóhibával jelent meg a címlapján, ahol az ő arcképe mellett Csonka helyett a Sonka András név szerepelt.  Rögtön jelezte a hibát a lap felé, ahol az egyik tördelő az esetet úgy kommentálta, hogy nem hiányzik a C-betű, csak azt a művészúr feje letakarja. Szerintük ez egy bevett gyakorlat, ők legalábbis láttak már ilyet más címlapokon is, hogy “egy-két betűbe belóg”, így most ők is kipróbálták, és tetszik nekik az eredmény. Csonka (mostantól Sonka) szerint viszont ezzel tönkretették az életét, hiszen egy ilyen nagy példányszámú lap esetében rengeteg emberhez jutott el rosszul leírva a neve, így most mindenki Sonka Andrásként ismeri. “Másnap már így kellett bemutatkoznom a Reggeliben, amire az operatőr el is röhögte magát. Akkor tudtam, hogy ezzel vége a TV-s karrieremnek.” – összegezte az esetet Sonka, aki már meg is találta új hivatását a baromfi húskészítményeket gyártó cég PR-osztályán.

A Blikk történetében egyébként nem egyedi a címlapon elkövetett hasonló baklövés. Az önkormányzati választások után az új főpolgármester, Tarlós István neve került hibásan a napilap első oldalára, Tartós Istvánként, ő viszont még örült is ennek, és szintén névváltoztatáson gondolkodik. Szerinte a Tartós név egy jó ómen, amivel a Demszkyéhez hasonló hosszú regnálásra rendezkedhet be.

Ráadásul ha a szavak jelentését is megnézzük, szintén pozitívabb üzenet társul az elírt névhez. A tarló, mint műveletlen földterület, nem cseng túl jól egy várospolitikusnál, míg a tartós szerinte azt sugallja, hogy egy térben és időben is stabilitásra törekvő emberről van szó. “Még nem tudom, hogy engem beleírnak-e az új alkotmányba, de ha nem, akkor simán megváltoztatom” – mondta hírportálunknak még Tarlós Istvánként Budapest főpolgármestere, aki Sonka András esetét csak így kommentálta, “Haha, az szopó!”

10 KOMMENT

  1. Nevem kotelezo | 2010. október 22., 20:09
    Bezzeg a lenyeg lemaradt, hogy mit mond a papanak? 🙁

    azt, hogy ha a homoszexualitást elfogadja az egyház, szívesen lenne budán plébános. 🙂