Képünk csak lazán kapcsolódik

A kormány államosítási törekvései nem ismernek határt: a nyugdíjpénztárak után várhatóan a nyugdíjasokat is állami tulajdonba helyezik. A nyugdíjasokat a Nemzeti Nyugdíjas Hasznosító, Üzemeltető és Lízing Zrt-be (NENYHÜL) vonnák össze.

Információink szerint a nyugdíjasokat a kormány szeretné a költségvetés egyensúlyának javítására használni, így nyugdíjas alapú kötögető üzemet, „nagymama főztje” üzemi konyhákat létesítenének, valamint lehetővé tennék nyugdíjasok lízingjét cégeknek és magánszemélyeknek. Az ezekből származó bevételek mind a költségvetést gyarapítanák, de a legnagyobb bevételre mégis abból számítanak, hogy a nyugdíjasokkal együtt a nyugdíjukat is a NENYHÜL venné fel, és nem is adná tovább.

Szijjártó Péter szóvivő szerint félreértésről van szó, a kormány ugyanis csak a nyugdíjasok megfelelő pihenéséről szeretne gondoskodni, és valójában a nyugdíjasok álmosításáról van szó.

5 KOMMENT

  1. a kép alapján úgy néz ki, hogy lesznek nyugdíjas gladiátorviadalok is.

    az állam jól jár, mert a vesztesnek, már nem kell nyugdíjat fizetnie, a győztes is jól jár, mert lehet, hogy így bejuthat egy nyugdíjasotthonba a vesztes megüresedett helyére, és a vesztes is jól jár, hiszen többé nem gyötri a reuma, a székrekedés, és egyéb mindennapi nyűgök.
    persze nem lesz elegáns dolog összeereszteni a nyugdíjas mari nénit a nyugdíjas shit pállal, de hát nyugdíjasnak lenni nem nyugdíjas állás – ahogy mondani szokás.

    lehet hogy a semjénzsolti bevezeti az állatviadalokat is: bosszuból a colosseumban elszenvedett sérelmekért kiéhezett keresztényekkel falatja fel az oroszlánokat.