Már tesztelik

Az okostelefonok támadhatósága és bonyolultsága miatt egyre nagyobb az igény az egyszerű készülékekre – a német gyártó most előállt eggyel.

A Nokia új készüléke, a D-Com A0 annyira buta, hogy ennél bonyolultabb jelzést nem is mertek rá nyomtatni, mert csak elhagyná. Csupán a legegyszerűbb telefon-feladatokat hajtja végre, de azokat sem mindig elsőre. Tárcsázáskor például van, hogy egy-egy gombot többször kell lenyomni, hogy megértse. A memóriája három név tárolására elegendő, de ekkor már nem tudunk a nevekhez számot menteni. A legbiztosabb az egy név, egy szám és még egy név. Ha minket hívnak, sajnos el kell telnie egy kis időnek, mire a telefon tényleg felfogja, hogy őt csörgetik, és elkezdi lejátszani a csengőhangot emlékezetből.

Erre a célra csupán két csengőhang tárolható rajta, azok is csak négy negyedben, C-dúrban, könnyen megjegyezhető refrénnel. Mi a szerkesztőségben az I will survive-val próbálkoztunk, hiába, mert A-mollban volt, az SMS-fogadáshoz pedig az Opus együttes Life is Life című slágerét állítottuk be, amiből SMS-fogadáskor a készülék annyit tudott lejátszani, hogy „Levelet kaptam, Life!”

A készüléknek, bár működése nem túl megbízható, egyetlen nagy erénye mégis van: annyira buta, hogy gyakran elfelejti saját percdíjait, és azt is, hogy mennyit beszéltünk rajta, így hónap végén igen kedvező számlákat kaphatunk.

6 KOMMENT

  1. Az itt felsorolt okosságoktól függetlenül, főleg a fejre való illeszthetősége miatt RENGETEGEN
    érdeklődnek, a képen látható módszer máris nagy divat a tinik közt !
    Az a meredező antenna is bármire használható, én pl a lakáskulcsot szoktam ráakasztani hazafelé menet, így nem kell sokat keresgélnem a kapuban.
    Tényleg igaz a hír, hogy a SAMSUNG überelni készül a Nokia A0-t , és direkt felvett szellemi fogyatékos fejlesztőmérnököt emiatt ? hurrá, csupa jó hír !

  2. igen eléggé érdekes hogy a “németh” cég kiadta ezt a mobilt.:)
    sajnos találkozunk ugyan így a mai telefonok között is olyannal ami hasonlít az említett telefonhoz…

    azért mradjunk annyiban hogy a Nokia jó!!!!!!!!!!!!!