Szalai Annamária a chilei mentőakció közben mutatta meg a levél első verzióját

A frissen megalakult Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa első intézkedései között nyílt levelet intézett portálunkhoz, amelyet a már tőlünk megszokott módon, változtatás nélkül, ám helyreigazításra készen közlünk.

Tisztelt Hírcsárda, kedves barátaink!

Az olyan vérzivataros médiaidőkben, amikor egy fél ország gyanakodva nézi az önök működését – inkább javaslom a tegeződést, szólítsatok Annamáriának – a ti működéseteket, mi kitartunk és kiállunk mellettetek. Az a fajta kiegyensúlyozottság, elfogulatlanság és hitelesség, ami titeket jellemez, a közszereplők iránt érzett tiszteletetek és a közszolgálatiságba vetett hitetek példaértékű lehet az olyan nagy, vezető hírportálok számára, mint… nem is mondok neveket, tudjuk, kikre gondolok, függetlenül attól, hogy Fidesz-közeliek-e vagy sem. Szóval csak így tovább, kis hülyék, Andrisnak a Tanácsban ti vagytok beállítva kezdőlapként, mindig jókat röhögünk, még most is, amikor nyílt levelet írtok magatoknak a nevünkben.

Ha rajtunk múlik, eztán minden erőnkkel azon leszünk, hogy a sajtószabadságot, kiegyensúlyozottságot, tárgyilagosságot és emberi jogokat lábbal tipró médiumok számára új bírságnemként bevezessük azt, hogy Ti írjatok róluk olyan cikkeket, amilyeneket – egészen biztosak vagyunk benne – rólunk is írni fogtok.

Baráti üdvözlettel:

Annamari és a többiek

7 KOMMENT