Szorgos fotósaink már ott voltak, amikor az első bányászokat felhozták a chilei bánya mélyéről. A chilei Atacama-sivatag réz- és aranybányájában augusztus 5-én történt omlás: 33 bányász rekedt a 622 méteres mélységben, szerencsére már Kanye West és Stohl András is jól vannak.

Kanye West boldogan üdvözölte rajongóit, és elmondta: nagyon félt lent a bányában, de zenei nagysága és tehetsége segített túlélni a legváratlanabb szituációkat is.

 

Orbán Viktor miniszterelnök boldogan pózolt a mentést vezető cég sajtótájékoztatóján, elmondása szerint a Nobu-étterem megnyitója óta nem szórakozott ilyen jól.

A felszínre jutott bányászok boldogan tértek vissza kedvenc hobbijukhoz, a kosárlabdázáshoz. „Odalent kicsit sötét volt, nem láttuk, hogy három- vagy kétpontosokat dobtunk” – mondta el Juan Almeirez, aki elmondása szerint a bányában töltött idő alatt végig Michael Jordanre gondolt.

Magyar idő szerint délben Stohl András is sikeresen feljutott a felszínre, első nyilatkozatai alapján ő is jól tűrte a bezártságot, csak a nikotinhiánnyal kellett megküzdenie.

A mentőakció során a hozzártartozók megtalálták a Mona Lisa fekvő változatát is – a képen a 10 éves Carlos mutatja boldogan, miből fog élni családja az elkövetkezendő 15 évben.

15 KOMMENT

  1. a zorbánt azért le lehetne ereszteni a kapszulában aztán ha lent van rálökni a furatra néhány tonna követ. hogy ne unatkozzon odalent, talán jobb lenne az egész redvás országgyűlést mellé temetni.
    kiváncsi vagyok, hogy indulna-e értük egy újabb mentőakció?

  2. szerintem csak a zorbánpapa, ha kizárólagos kőbányászati jogot kapna, meg pár chillét hozzá, rövid idő múlva kezükben lenne Chile is, persze szigorúan legális úton, max. egy fülkeforradalom még belefér….

  3. Én ezt az egészet nem hiszem el. Adóztak azok ott lent amíg lent voltak? Vagy betegszabadságon voltak, kiírta őket a körzetis? Szerintem egy adóparadicsomot üzemeltettek ott lent, és különben is ki fizette nekik ott lent a villamosenergiát, meg a kaját? Szerintem eltöltenek fent egy-két napot és inkább visszamenekülnek.

  4. Kedves Érintettek,

    Sajnálattal közlöm, hogy jelen cikkük pontosításra szorul. Kérem, hogy azonnali jelleggel a következő nemzeti kiegészítést szíveskedjenek cikkükbe szúrni:

    http://nemabob.blog.hu/2010/10/13/perrel_fenyegetoznek_a_chilei_banyaszok

    Amennyiben a levelemet követő 5. (azaz ötödik) percben a kiegészítés még mindig nem kerül a cikkbe, úgy rabláncon fogjuk Önöket vezetgetni az MTV kamerái előtt.

    Üdvözlettel,
    Szalai Annamánia

  5. már leadtuk a kormánynévsort, ilyen biztonságos körülményeket kíván a következő intézkedéssor meghatározása, még mielőtt a hírek kiszivárognának, és a multik menekülőre fogják…. na innen szivárogjon ki valami!