Sokan örülhetnek az autóknak

Számos olvasónk panaszkodik a Fővárost elárasztó terepjárókról, amelyek rokkant-igazolvánnyal parkolnak ingyen, rokkant-helyen. A jelenség mögött valójában az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) áll.

Még tavaly tavasszal kezdődött, és azóta is tart az az akciójuk, amelynek keretében megalkottak egy új rokkantsági fokozatot, melynek neve RESK (Ránézésre Egészséges, Sőt, Kigyúrt). Ebbe a kategóriába azok nyernek felvételt, akiknek semmilyen komolyabb fizikai hiányosságuk nincs, azonban elég rokkantnak érzik magukat ahhoz, hogy ingyen parkoljanak.

Az ONYF felmérései szerint ezen polgárok többsége nincs is rendesen biztosítva, mert nem rendelkeznek bejelentett munkaviszonnyal, így igazságtalan lenne őket rokkant nyugdíjban részesíteni az adófizetők költségén, de hogy ne maradjanak kompenzáció nélkül, az ONYF minden rokkantkártya mellé Q7-es vagy X5-ös/X7-es luxusterepjárót, esetleg Audi vagy BMW limuzinokat ad ajándékba.

Megkeresésünkre MAROK Szövetség (Magukat Rokkantnak Vallók Szövetsége) elnöke, Dinnyés István „Pupu” elmondta: „Nagyon nehéz azzal együtt élni, hogy a társadalom egészségesnek vél és megszól minket a rokkantkártya és az ajándékba kapott autó miatt, de higgyék el: az áruházi parkolókban teljes értékű emberként nem foglalnánk el két rokkanthelyet egy autóval.

5 KOMMENT

  1. Én is marok tag vagyok.

    Nekem is van rokkantkártyám pedig teljesen egészséges vagyok.

    Akinek ez nem tetszik azt pofánverem. Igazából ennyi ez az egész ügy.

    Nem kell felfújni..

  2. Verekedjetek meg hajdupetivel az” egy kocsi – három parkolóhely” petya által bevezetett versenyben csak ne felejtsd, rokkant helyen kötelező keresztbeállni!!!

  3. Nincs X7 BMW, X6 van.

    Egyébként a SZAROK – Szellemileg Alulmaradt Rokkantak Országos Közössége – is jelezte, hogy csatlakoznának az akcióhoz, mert egyesek helytelenül kisebb és nem német felsőkategóriás SUV-ket vásárolnak, de mégis keresztben parkolnak. Töhőgyhy Mihály az közösség igazgatója elmondta: “Egységes parkolási rendszert szeretnénk bevezetni Budapesten és országszerte is! Felakarjuk számolni a visszaéléseket, mert jelenleg vannak olyanok, akik csak egy parkolóhelyet foglalnak, mások pedig Mazda, Ford, Kia, Nissan és Peugeot SUV-ket használnak a három német prémiummárka helyett! Az ügy érdekében már felvettük a kapcsolatot ONYF-al.”
    Murizsnyóné Szociál Annamária, az ONYF szóvivője székrekedés miatt nem kívánta kommentálni a híreket. Viszont hírügynökségünkhöz eljutott Hagyó Miklós rövid levele: “Küdjetek még parizert, Szalainé mindet felfalta! Hétvégére így a Zuschlagtól kellett kérnem pár dekát. Üdv: Májki a hurkás”