Sokakat zavar a parádé

Idén sem mentes a botránytól az Etyeki Kezes-Lábos fesztivál. Különböző szervezetek ugyanis a rendezvény kirekesztő neve ellen tiltakoznak.

“Van, akinek közülünk nincsen meg az összes végtagja. Namost, nekünk azt mondani, hogy kezes-lábas, ez eléggé sértő” – indokolt Sülyi Károly, a Kerekesszékesek Országos Egyesületének elnöke. Sülyi elmondása szerint a fesztivál a vegetáriánusokra sincsen tekintettel, amikor mangalica-tepertővel hirdeti magát, a kezes-lábos elnevezéssel pedig egyenesen “beletolja a mozgássérültek arcába, hogy ők nem ugyanolyanok, mint bárki más”.

„Ez már a sokadik ötletünk volt, eleinte Vidám hétnek akartuk elnevezni, de akkor a depressziósok tiltakoztak, Borfesztivál meg ugye nem lehet az Anonim Alkoholisták miatt” – panaszkodott a fesztivál főszervezője. Információink szerint az ötletek közül legtovább az Indián Nyár fesztivál jutott, ám a magyarországi navahók pertársaságának megalakulása után a szervezők elálltak ettől az elnevezéstől.

A fesztiválra egyébként amúgy is össztűz hárul, de nem csak a civil szervezetek részéről: a Magyar Munkaruházati Szövetség például a “kezeslábas” elnevezést szerette volna levédetni, véleményük szerint a fesztivál neve erre sincsen tekintettel.

1 KOMMENT

  1. Tiltakozást jelentett be a lábatlani cementgyár jogászcsoportja is, melyben kezeskedik a lábatlani cementgyártást porhintéssel vádoló etyeki, azóta az előre kettőt és egyet visszalépő etyeki polgármester láb alól való eltételéről, ahogy a “jelzett” “kéz”-irat fogalmaz.