Gyors és mindenki számára érthető eredményt akar, ezért elhúzódó elvi viták helyett egzakt tudományos módszerekkel akarja megállapíttatni a kulturális tárca, hogy mekkora kommunista volt Szabó Ervin. A kutatásra éppen ezért nem történészeket, hanem matematikusokat kértek fel, akik már hozzá is láttak a munkához.

A vizsgálat jelenlegi állásáról Kun Péter adjunktus tájékoztatott bennünket:

Még nem tudják, mekkora kommunista volt. De megmérik.

“Mi ugye számokkal dolgozunk, így ehhez a feladathoz is mérhető tulajdonságokat vettünk alapul. Az elején kézenfekvő volt, hogy Szabó Ervinről a testmagassága alapján mondjuk majd meg, hogy mekkora kommunista volt. Készítettünk is egy hatalmas adatbázist Magyarország összes jelenlegi és valaha volt kommunistájáról, amit a biztonság kedvéért kibővítettünk a világ legismertebb kommunistáinak adataival is, ők amolyan kontrollcsoportként funkcionáltak a kutatásnál. Hamar rájöttünk azonban, hogy ez a módszer ellenkezik a Rákosi-axiómával, hiszen alapigazságként állapítottuk meg az elején, hogy Rákosi Mátyás nagyon nagy kommunista volt, a magasság szerinti táblázatban viszont a kis kommunisták közé került. Alacsony növése mellett viszont kövér ember volt, ami világossá tette számunkra, hogy egyéb mérhető tulajdonságokat is be kell vonnunk a számításba. Így az adatbázisunkat a testmagasságon túl kiegészítettük a testsúllyal, a láb és a tenyérmérettel, valamint az orr és a pénisz hosszával. Rengeteg adatról van szó, hatalmas munka előtt állunk, viszont a végén szinte teljesen pontosan meg tudjuk majd mondani, hogy mekkora kommunista volt Szabó Ervin.”

A számítások jelenleg is folynak, több szuperszámítógép és a Zuglói 7-es számú Általános Iskola Bolyai-abakuszszakköre is a matematikusok segítségére van. Az összegyűjtött adatokból minden kommunista esetében egy bonyolult számítással átlagot vonnak (ez lesz at adott kommunista Marx-indexe), majd ezeket sorba rakják, és ha Szabó Ervin a számtani középtől lejjebb helyezkedik el, akkor kis kommunista volt, és maradhat névadó.

Több más tudományág azonban nemtetszését fejezte ki a matematikusok felkérése miatt. Egy nyíregyházi biológusokból álló csoport már kérvényezte is Szabó Ervin exhumálását, hogy összehasonlíthassák a koponyáját az általuk alfakommunistának tartott Sztálinéval. Mások régi képek színképelemzésében látják a megoldást, az ugyanis egyértelműen megmutatja, hogy mennyi volt Szabó Ervinben a vörös. Természetesen a Hírcsárda oknyomozó riporterei is kutakodnak az ügyben, de még nem sikerült elérniük Kim Dzsong-Il-t telefonon.

13 KOMMENT

  1. mit kell ezen méregetni? ebben az országban mindenki kommunista hetediziglen, csak esetleg nem tud róla. aki meg tud róla, de letagadja az fasiszta.
    ezen kívül néhány kóbor zsidó koldus és egy rakás cigány származású agysebész van még itten. az guantanamói disszidensek lószart se számítanak.

    magyarország, én így szeretlek!

  2. Amatőrök vagytok. Természetesen kell egy train set, ahol a különféle adatok megvannak, és hogy mekkora kommunista volt az illető. Utána nem átlagot számolunk, hanem ANN-t tanítunk. Még ennyit sem tudtok?!

  3. de hiszen az etalonkommunista ki van állítva Moszkvában, mértékegysége egy Lenin. Egy elvtársról a következőképp kell eldönteni, hogy mekkora kommunista: meg kell vizsgálni hogy hány forradalmat robbantott ki, eközben hány ember halt meg, a létrejött rendszer a világ hányadrészére terjedt ki, létrejött-e benne az örök munkás-paraszt szövetség, volt-e téeszesítés, hány ötéves terv volt, a kulákok és arisztokraták hányadrészét végezték ki, a nagytőke államosítása mennyire volt sikeres, és a kubai világifjúsági találkozóra küldött delegáció lányai közül mennyi lett terhes.

  4. Szabó Evin Grammárnáci volt én úgy tudom. A hülye tót fejem így emlékszik. A hülye tót fülemmel hallottam még Kr. után 50-ben amikor két ószlovák beszélgetett egy nagy szikla mellett. Aztán jöttek a szarmagyarok és lenyilalták őket. Én meg futottam a hülye tót lábaimmal. Majdnem összeszartam magam. Háát az igazat megvallva.. nem majdnem. Össze is fostam a lábam. De szerencsére sikerült elfutnom bratyiszlavába ahol elbújtam Svatopluk Ószlovák Istencsászár szobra mögé ahol a kutyamagyarok nem találtak meg.

  5. Az 1 lenin nem j ó egység, nem tükrözi a valóságot. Úgy értem pusztán érzékszervileg ennél többet lehet azonosítani.
    Én a kommunistaság mellé bevezetnék egy bigottság faktort és a budaházi – lenin tengelyen nézném az eloszlást. A maximum körül venném fel az egységet. Valahová a “kisvárosi párttitkár” környékére várom az 1 értéket.

  6. mittom, de ezek után be kell majd azt is venni, hogy hány könyvtárnak volt igazgatója az illető. országos könyvtár 3-as szorzó, megyei 2-es, városi 1.5-ös. A községi könyvtárosság nem emel az indexen, mert _mint köztudott_, azt az emberek csak kényszerből csinálták, hogy ne vigye el őket az ávó.

  7. […] Ez így rendben is van. Tiszta, egyenes beszéd. Végrendelet. Szőcs Géza, kulturális államtitkár pedig tudja ezt. Azért gondolom, hogy tudja, mivel a Hamvas Béla Asztaltársaság tiszteletbeli elnöke, (találkoztam vele 2007-ben Füreden a Hamvas Béla rendezvényen). És akkor innentől kezdve ez az egész Szabó Ervin könyvtáras átnevezéses duhajkodás nincs rendben. Innentől kezdve ez egy vicc. […]

  8. jó hogy má lecserélikk ezt az izét, mifene ervint, én má naggyon má úntam és kész !
    mié kel számóni eztet ? ki az a szűcs gizda ?
    no, elíg vót a kulcsörből, megyek, mos isméttelik a fókuszt, juj juj futi

  9. Tudományos kutatásaim alapján megállapítottam, hogy Szabó Ervin 10 a 14-iken, betűvel leírva: tíz a tizennegyediken nagyságú illetve méretű kommunista volt.