Az egyik bányász trükkösen jelezte, hogy hány kalóz van lent

A hetek óta 700 méter mélységben raboskodó chilei bányászokat most egy újabb veszély fenyegeti: szomáliai kalózok tűntek fel az egyik lezárt tárnából és váltságdíjat követelnek.

Egyelőre nem tudják, milyen úton jutottak be a tárnákba, de jelenleg azon dolgozik a mentőcsapat, hogy összegyűjtse a kért 12 millió eurónyi váltságdíjat, valamint kitaláljon egy módszert a pénz és a meneküléshez kért helikopter lejuttatásához. Egy szomáli nyelven is beszélő pszichológus is felvette a kalózokkal a kapcsolatot, és igyekszik őket arról meggyőzni, hogy ennek semmi értelme.

Hozzátették, lehet, hogy hamarosan beüt az ún. Santiago de Chile-szindróma aminek következtében a fogva tartók és a túszok váratlanul pánsípzenekart alapíthatnak.

Azonban a chilei kormány sem tétlenkedik. Biztos ami biztos alapon, egy kizárólag törpékből álló kommandós csapatot próbálnak összeállítani, akik majd a reményeik szerint észrevétlenül leereszkednek a szűk járaton, hogy kiszabadíthassák a bányászokat.

5 KOMMENT

  1. Szerintem csak a bányászok ütik el szerepjátékkal az időt… és keresnek pár millát is közben, ez a ‘válságdíj’… Okosak, mindíg mon’tam, hogy okosak ezek a brazilok, nálunk az építkezésen is voltak brazilok, a vödör betont nem bírta el, de hazafelé má’ vitte a zsákos cementet…
    Okossak a brazilok, megoldják. Más is megmon’hassa.
    🙂

  2. A kalózok vezére a tisztaéletű Hagyómiki, az egész az ő ötlete volt, mert a földfelszinen már senki sem hisz neki.Pl követelése az is, hogy nokiás dobozokban vinné el a pénzt, csak a megszokás miatt.