A tibeti vallási vezető jótanácsokkal látta el a magyar köztársasági elnököt, aki viszonzásul megígérte, a buddhizmus bekerül a magyar alkotmányba, legalább említés szintjén.

Szerettek volna egymáshoz öltözni, de Schmitt Pálnak a magyar válogatott mez az egyetlen piros ruhája, így inkább Őszentsége húzott öltönyt.

Magánbeszélgetésen vet részt Schmitt Pál és a hazánkba látogató dalai láma. Mint elmondta, nagyon boldog, hogy találkozhat egy ilyen fess, jóképű államelnökkel, aki – hozzá hasonlóan – szereti a vaníliás karikát. „Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik” – reagált Tendzin Gyaco szavaira Schmitt Pál.

A köztársasági elnök forrásaink szerint azt is megemlítette a tibeti vallási vezetőnek, hogy ha minden jól meg, Magyarország lesz az első ország, amelynek alkotmányában a kereszténységre, a Szent Koronára, de a buddhizmusra és az elefántokra való utalás is lesz. „Legalább annyit szeretnénk belerakni, hogy az elefántok aranyos állatok, de még nem egyeztünk pontosan meg, mi is legyen a módosításokban – kommentált Schmitt.

A dalai láma érkezése egyébként problémáktól mentes volt, leszámítva egy apróbb incidenst: a rendőrség ugyanis  kínai ellentüntetésnek hitt egy nagyobb tömeg japán turistát.

9 KOMMENT

  1. Magam is elmentem volna, – mint jóképű és fess ember – de feltétel volt a vaníliás karika iránti
    olthatatlan vágy, ezt az előzetes vizsgálatoknál megkövetelték. No, így esett a dolog….

  2. Na vegre egyutt lataom a haveri kort, hat elokerultel sanya te pinter!!!!!nagy izgalomban voltunk (nevem kotelezovel) aug,20 korul, mert nem kerultel elo a Videki Ko-Papir -Ollo bajnoksag II.sz.Szent Jobbbot szolgaltato versenyen. Most sajnos “Videken vagyok kiszallason” igy nem tudom figyelemmel kiserni a fejlemenyeket, de latom, hogy akadnak……
    @ sanya, a jokepu es fess, esetedben annyira nem helyenvalo, mintha azt mondanank, hogy smittpaca gondolkodasi idot kert – erted ugye sanya??? csak baratsagbol mondom, hogy nehogy elszaladjon veled a szolgalati lo…….
    @Nevem kotelezo: rosszul emlekszel a peti az az occse smitpacanak
    Szevasztok, jovok haza oktober elejen, addig vigyazzatok valaki el ne lopja a NYENYI kobevesett peldanyat, es nehogy harmunk nelkul csinaljak meg az uj Alkotmanyt mert bele akarom vetetni magunkat harmunkat, meg a hajdupeti parkolasi rendjet. Na majd jovok!

  3. béla néni, légy üdvözölve, és nehogymár beleköss a formás testembe :)))))
    Azért jó,hogy hiányoltatok, látom még messziről irogatsz, mert “ekezet nelkuli” géped van 🙂
    Októberben találkozunk a szokott helyen, csak hazatalálj ám !
    Egy tál vaníliás karikával várunk . Smittpalibarátom rittyent neked egy lecsót is, azt mondja,
    abba tunkoljuk a karikákat, hát nem tudom milyen lesz ….(asszem szar 🙂

  4. @sanyapajtas orulok, hogy megvagy, megsertodtem Nevem kotelezon, hogy nem irt, pedig annak idejen meg toled is hogy megvedtem amikor cseszegetted, hogy ekezetnelkuli dumakat irt, hat kigyot melengettem a keblemen?????remelem nem!!!! szerintem most uo.-da szakadtam ahonnan nevem kot. irogat, nagy musor lenne talalkozni vele, foleg azok utan, hogy valami agyas azt ita, hogy mi harman bele nenik vagyunk, es csak magammal levelezgetek. Mi legalabb tudjuk mi a helyzet, majd kiderul az iro-olvaso talalkozon!
    Na szia sanya pajtas tartsatok a frontot, okt 5.-en otthon vagyok a sanyaru vilagjarasombol…….
    bela nened

  5. bela neni: naigen, eleinte nekem is gyanus volt, de amikor betoppantam smitpacahoz eleg fura pozban volt, nevezetesen a hatan fekudt, a hasan 2 doboz vanilias karika volt, es lathatoan egy dobozzal mar korabban vegzett. Egyfele mamorban fetrengett, ekkor rakerdeztem, hogy hogy kell irni a nevet, eloszor azt mondta, hogy elnoki utasitasba adja, hogy mostantol “fuggetlen lecso” legyen neve, aztan megevett egy karikat, utana jott, hogy “partok felett lebegek, adjatok meg egy karikat vagy lerajzollak titeket!”, de a vegen lenyugodott es kimondta, hogy o a Smidth Peter.

    Szoval elbizonytalanitottal, de azert probalom megtudni az igazat.

  6. Elárulhatom, hogy Schmitt Pál legnagyobb ellenfele a köztársasági elnök-jelöltek között Maya Gold volt, aki még inkább teljesítette Orbán Viktor tanácsadójának, Boros Péternek a tisztség betöltőjével szemben állított legfontosabb feltételét: hogy jól nézzen ki. Végül Lévai Anikó vétója miatt billent a mérleg nyelve Pali felé, illetve Maya saját bevallása szerint nem tud lecsót főzni.

  7. Érdekes ez a káosz Pajabarátommal. A vaniliás karika és a lecsó kapcsolata számomra megfejthetetlen, hacsak nem valami államtitkok vannak megette, izé, mögötte….
    Eredetileg KOLBÁSZKARIKA volt az utasítás a lecsóhoz, ebből miért és hogy lett vaníliás…?
    Lehet, csak valaki félregépelt valamit.
    Szaladok, utána is nézek, feltúrom az összes dokumentumot. Titokban majd értesítelek titeket,
    mi a nagy igazság
    (Lehet, hogy simán hülye ízlése van Pajának , na majd kiderül)

    Annamarisomnak:
    Igazad van, Borospetya nyelve inkább Maya irányába nyalt, ööö billent volna 🙂