Állítólag pénzt és barátnőt is keres majd!

Az Instant Search után újabb nagy dobásra készül a Google: jövőre elkészülhet annak a keresőmotornak a prototípusa, ami a könyvespolcon lévő dokumentumokat is képes indexelni, de fog tudni keresni a hűtőben, a táskánkban, és megtalálja az elkallódott zoknik párját is.

Az új „Any Search” applikáció működéséhez mindenkinek telepítenie kell magához egy speciális Google alkalmazottat (Google Search Assistant – GSA), aki folyamatosan figyeli a lakásban folyó tevékenységeket, és a változásokat indexeli. Ezután, ha bármit meg akarunk találni a lakásban, elég lesz megkérdezni a GSA-t. A GSA alkalmazása ingyenes lesz, de a táplálásáról a felhasználónak kell gondoskodnia. Első körben mindenevő típusokat fog kiadni a Google, de később készülhetnek vegetáriánus, vagy laktóz-intoleráns GSA-k is. Prémium szolgáltatásként megvásárolható lesz az Any Search mobil változata is, amiben a GSA hajlandó lesz keresni a kocsiban, a garázsban és az udvaron is.

Az Any Search jelenleg kísérleti fázisban van, és a a prototípus GSA-k egyelőre csak 10 könyvet és annak teljes tartalmát tudják megjegyezni egy adott polcon, az adott szöveg megtalálása pedig néha órákig tart, különösen, ha belealszanak a keresésbe.

8 KOMMENT

  1. Könyvespolcunk nincs, mert csak egy szakácskönyv és egy mesekönyv,amink van.
    De keresni azt jó lenne, mert azt az édi kis virágos melltartómat nem találom kb két hete.
    Nem tudom, lehet hogy Viktornál hagytam ? Vagy Palikánál ? vagy hol a csudában lehet?
    Guglival megkeresem, de jó !

  2. Jah, ez jó, alig várom már, a GéSÁk mindig is foglalkoztatták a fantáziámat. Majd azért elzárok előle minden szúró-vágó alkalmatosságot, mert úgy hallottam, azokkal is elég jól bánnak, nem csak a balalajkával, vagy hogyishíjják azt a japán pengetős izét.

    Húha, azon meg húrok vannak…. Öööö, majd kap egy xilofont.

  3. régi szkrínsot.
    a suna manapság sokkal divatosabb.
    a pina.hu lassan lejár, jön a suna.hu, regeljetek minél többen, nem azért mert enyém az oldal, hanem mert a suna szép, a suna jó. nőneműeknek nemsokára indul az angyalbögyörő.hu, illetve a sudribunko.hu.

    egyébként tudtátok-e? a “google” szó eredeti jelentése: “még a segged likában is keresek”