Volt már ilyen, csak máshol

Az utóbbi hetek bűncselekményei alapján az ORFK egy országos ámokfutó-versenyben szeretné kiszűrni a jelen és a jövő legjobb ámokfutóit, akiket így autós üldözés és lövöldözés helyett már a díjátadón őrizetbe lehetne venni.

Idén először kerül megrendezésre, de várhatóan hagyományteremtő lesz az ország legjobb önjelölt ámokfutóinak hirdetett triatlon Budapest szívében. A versenyzőknek három feladatban kell majd összemérniük tudásukat: ezek eredetileg az ámokfutás, az ámokúszás és az ámok-kerékpározás lettek volna, ám néhány kriminológus javaslatára a verseny folyamát az alábbi menetrendre módosították:

A rajt egy cipőboltban lesz, ahol az eladó rosszul ad vissza és nem ad papírszatyrot. Az ezen feldühödő játékosoknak ezután szét kell verniük egy tetszőleges üzletet, majd karikás ostorral szét kell kergetniük a gyorséttermek előtti étkező-részben összegyűlő tömeget. Ezt követően a parkolóházban álló kocsijukhoz kell rohanniuk egy tetszőlegesen kiválasztott külföldi tússzal, és először a parkolóházban, később a Váci úton kell menekülniük az őket üldöző rendőrautók elől.

Egyelőre tizenheten neveztek a Westendben, közülük ketten egy kirakaton keresztül érkeztek, egyvalaki pedig egy játéktermi nyerőgépet dobott a hoszteszekre. Ha a verseny sikeres lesz, jövőre bármelyik pláza nevezhet a megrendezésre, amely felújítás előtt áll.

3 KOMMENT