Hát nem ennivaló a kis hős? De.

Különlegesen megindító esetnek lehettek tanúi a többszörösen kitüntetett szigetszentmiklósi tűzoltók és az arra járó cukorbeteg, hátrányos helyzetű fiatalok: először fordult ugyanis elő Magyarországon, hogy egy beszélő kiskutya mentsen meg egy gyereket.

“Árvízkárosult bátyámmal éppen a szumátrai cunami áldozatainak gyűjtöttünk pénzt, amikor észrevettünk egy katicát, ami beleesett a folyóba” – nyilatkozta Szabó Petike (9), aki óvodásként még úszóversenyeket nyert, ám egy szerencsétlen zenekari balesetben elveszítette egyik lábát. Peti megpróbálta kimenteni a bajba jutott katicát, ám végül ő jutott bajba: a folyamatos esőzések által feláztatott talaj ugyanis megcsúszott, így a kisfiú a folyóba esett.

“Sokaknak a világot jelenti az, ahogy ő játszik. Nagyon szomorú lett volna, ha ez a tehetség odaveszik” – nyilatkozott a helyszínre érkező szigetszentmiklósi tűzoltók parancsnoka, majd hozzátette: ráadásul kedvenc tengerimalaca, Szőrmók nemrég pusztult el. A történet azonban, bár így is könnyeket csal az ember szemébe, nem csak ettől különleges – a tűzoltókat ugyanis a nemrég magára hagyott kiskutya, Buksi riasztotta, aki a kisfiú zsebéből kiesett ütött-kopott mobilon valahogyan tárcsázta a tűzoltók számát és nehezen érthetően ki tudta mondani, hogy “segítség”. Szerencsére a nemrégiben hősiességért kitüntetett tűzoltók egyből tudták, hová kell sietniük, így még idejében ki tudták menteni a kisfiút.

“Nagyon megindított ez a történet, örökbe is fogadtam egy félig vak németjuhászt, akit másnap elaltattak volna” – kommentálta a megindító történetet a mindenki által szeretett előadóművész, Zorán.

12 KOMMENT

  1. A történetet hatóságilag lefoglalom. Ezentúl kötelező lesz megemlíteni benne, hogy az új kormány mennyire nagyon támogatja a tűzoltókat, az árvízkárosultakat és a katicákat. Az ezen (dez)információk hiányában közölt történet bírsággal jár.

  2. Azért az is hősies dolog, hogy a magyar árvízkárosult gyerekek a szumátrai cunami áldozatait
    fontosabbnak érezték, mint a saját rokonaik segítését.
    Na ennél – természetesen – már csak a katica lehet , még fontosabb , világos !
    Már csak azt kell kiderítenem, ki hagyta magára a beszélő kiskutyát ? Még kifecseg
    valamit….

  3. Persze, hogy nem emlegetik a hírben a katicát! Mert az kaparta ki a magyar gyerek lába alól a földet, hogy az vízbe essen. Hiszen, ha leírják, akkor el kell ismerniük, hogy igenis, jelentős a katicabűnözés Magyarországon! De neeeem, inkább mindenki hallgat, meg másfelé néz. Ezért tart itt ez az ország!