Az illusztráció a híres szájjalfestő műve

Az MNB és a magyar kormány nem nézi tétlenül a forint folyamatos gyengülését az euróval és a svájci frakkal szemben. Az intézkedések között a legfontosabb a lélektani határzár azonnali elerendelése.

Az új kormányrendelet értelmében a forint ezentúl csak az MNB engedélyével lépheti át a lélektani határt. „A lélektani határon illegálisan átlépő forintokkal a Nemzeti Bank monetáris kommandója saját kezűleg fog végezni. Minden meggyengülő, és a lélektani határ felé menekülő forint érezni fogja, hogy egy kis piros lézerpont van a homlokán, és a piros lézer végén az MNB könyvelői állnak majd” – mondta el határozottan Simor András az MNB elnöke, a monetáris kommandó főparancsnoka.

A lélektani határt a kommandósokon kívül a Varga Mihály által saját kezűleg építeni kezdett pénzügyi szögesdrót is védeni fogja. Ebben lesz mozgás – főleg esés – érzékelő és short-ügylet riasztó, és az egészet BUX grafikonokból építik fel, mintegy 140 millió euróból, azaz közel 40 milliárd forintból, illetve 42 milliárdból, ami tulajdonképpen 47 milliárd forint, vagyis mai áron 53 milliárd. 59.

4 KOMMENT

  1. Jah, csak tartok tőle, hogy lassan a 195-ös magasságot csak a thaiföldi pénzzel szemben fogjuk tartani. A baht-hitelesekre akkor jönnek majd a rossz idők.