Nem ez az első ilyen baleset

Rettenetes eseményre ébredt ma hajnalban Komárom-Esztergom megye. A vászonménesi halastó partján több, felismerhetetlenségig szétmarcangolt holttestre bukkantak túrázó fiatalok.

Portálunknak Saller Ervin, a Magyar Naturista Túra Kör vezetője számolt be a tónál látottakról:

„Egész éjjel meneteltünk, így gondoltam, egy reggeli, frissítő pucér pancsolás mindenkinek jólesne, hát lementünk a tópartra, ahol az a rettenetes látvány fogadott.”

A rendőrség jelentése szerint eddig egy, sokkos állapotban levő szemtanút tudtak kihallgatni, aki az áldozatul esett vidám horgász csapatnak a tagja:

„Az egész úgy kezdődött, hogy egész nap nem fogtunk semmit, viszont elfogyott öt üveg barack. A Szirom estére teljesen bepipult, és nem csúzlival, hanem egy ötméteres erőkarú kőhajítóval kezdte el beetetni a tavat, ráadásul bojlival. A dobás után nem sokkal elkezdett furcsán forrni a vízfelszín, amin már a Gerezd is nagyon meglepődött, pedig ő aztán igazán sokat látott…”

A tanú beszámolója szerint a beetetést követően nagyon heves vita alakult ki a horgászok között, hogy vajon tényleg az osztrák áruházláncból beszerzett, átcímkézett, akciós kolbászból kellett-e a bojlit csinálni vagy sem? Sokan a romlott csirkemájra, míg a modernebbek a maracujás, avas-kókuszreszelékes, illetve a Donald-rágós bojlira tettek esküt. A vita verekedéssé fajult, amit a vízből hirtelen támadó halak szakítottak meg.

Megszámlálhatatlanul sok hal ugrált ki a vízből. Véres szemüket összehúzva, dühösen hunyorogtak, sőt egy kettő még ugatásszerű hangot is adott ki magából. Nekünk estek, és ahol értek ütöttek-rágtak. Én arra emlékszek még, hogy egy 70 kilós harcsa nelsonba tesz a bajszával, ekkor vesztettem el az eszméletemet.”

Dr. Csopaki István halbiológus szerint a romlott kolbászból készült bojliban képződött mérgek és a halak kopoltyúfedőjén élősködő baktériumok sajátos reakciójaként alakulhatott ki az eddig soha nem tapasztalt halveszettség, vagy más néven, őrült haldüh.

A jelenséghez kapcsolódóan az igazságügyi szakértő, Dr. Csápos Ferdinánd hozzátette, hogy a parton talált, egy amurból kilógó emberi hímvessző minden bizonnyal jó pár órával a támadás előtt került a hal szájába. Ezt az amur pikkelyébe vésett „Pamela” felirat is bizonyítja. Így a haldühvel együtt járó, esetleges nemi erőszak vétsége kizárható.

A kormány a probléma sürgős megoldását ígérte, ezért az egykori Aurul bányavállalt (Nagybánya, Ro. – a Szerk.) szakembergárdáját már fel is kérték a feladat teljesítésére.

Nagy Anna szóvivő kiemelte: „Kikezdhetetlen referenciával rendelkeznek!”

12 KOMMENT

  1. Benedoo, mindenki elpatkolhat, de látom a szalacsi lánya a nagy surviver! Mi kéne, hogy elrtünjön, égszakadás, földindulás, és a fejére egy koppanás. annamaris, húzzá el!