Tarlós Istvánt agyagozás közben faggattuk

Még a múlt hét folyamán megegyezett egymással Orbán Viktor és Tarlós István főpolgármester-jelölt, hogy győzelme esetén nem állítja le a 4-es metró építését. Azonban most úgy tűnik, hogy nem mindenben sikerült közös nevezőre jutni.

A megállapodás kiegészítéseként elhangzott, a nemzeti együttműködés és az emberekkel kötött társadalmi szerződés szellemében, kizárólag csak jobb oldalon lehet majd feljönni a metróból. Ám arról elfelejtettek beszélni, hogy melyik menetirány szerinti oldalon. Orbán Viktor szerint egyértelmű, hogy Pestről Buda felé haladva a jobb oldalon, hiszen akkor a mélyből feljövő magyarok egyenesen az Urál felé nézve nap, mint nap szembesülhetnek ősi gyökereikkel.

Ám Tarlós István szerint ezt a gesztust akár a fejlett Nyugattól való elfordulásként is lehet értelmezni, ez pedig magával vonná a kelethez való közeledést, ami a polgármester szavaival élve “nem igazán kívánatos“. Tarlós ezután kifejtette, hogy lehet, hogy mégis Orbán Viktornak van igaza, úgyhogy voltaképpen vissza is vonná az álláspontját, és inkább október közepén kérdezzék majd erről az újságírók.

Schmitt Pál is megszólalt az ügyben, szerint azonban, “sosem nyugodhatunk meg, amíg a gyermekeinket megfosztják egyéniségüktől és méltóságuktól az olyan kiírásokkal, hogy kijárat, de hittel a reménytelenség hegyéből is képesek leszünk kihasítani a remény kavicsát“.

5 KOMMENT

  1. Kérem, várják meg Szijjártó Péter tájékoztatását a hivatalos döntésről, addig minden tájékoztatást megtiltok.

    Na, megyek, megnézem, Schmitt Paja megfőzte-e a lecsómat. Ha nem, megnézheti magát.

  2. Hát, asszem muszáj lesz Tarlósra szavazni. Aki egy kiégetett agyagedényt képes puszta kézzel formázni, és még koszos sem lesz tőle, az talán még azt is megengedheti magának, hogy Orbán Viktorétól eltérő véleménnyel rendelkezzen.