A Magyar Kétfarkú Kutya Kulturális Egyesület (MKKP) és jelöltje Mogács Dániel hosszú távú programjával és a program alapjaival ismerkedhetnek meg ez alkalommal. A 7-es busz kisajátítása, a római számok uralmának letörése a kerület nevekben, a kerület 2999-es önállósága mind a program szerves részét képezik.

Elsőként a kerület expanziójával és autonómiájával kapcsolatos tervek azok, amik leginkább érinthetik az erzsébetvárosi és egyben a fővárosi polgárokat is. Mogács, akitől sosem voltak idegenek a nagyívű tervek, már a jelölés elvállalásakor kifejtette, csak akkor hajlandó indulni, ha megvalósulhat a 7. kerület sportautonómiája, és létrejöhet a perszonálunió a 8. kerülettel. Ennek első lépése az önálló futballcsapat kiállítása, valamint tárgyalások kezdeményezése, valakivel, aki tudja, hogyan lehet perszonáluniót kialakítani a 8. kerülettel. A későbbiekben az sem kizárt, hogy az elcsatolt, alacsonyabb számú kerületek visszatérjenek Erzsébetváros kebelére, és így újra egységes kerülettest jöhessen létre, amely akár a fővárost is magába olvaszthatja. Végső célként pedig a 7. lesz az ország kerülete és hazánk neve Erzsébetvárosi Köztársaságra változik. (Ezt az MKKP szegedi és fővárosi alapszervezete egyaránt ellenzi.)

Mogács szorgalmazza ugyanakkor az első, kis lépések megtételét is, hiszen felmerült már a területcsere a Rózsadombbal, így téve szert előnyösebb, zöldövezeti részekre, míg a kerületi televízió országossá tételével végre mindenhol hallhatják a kerület hangját.
A 2017-es curling vb sikere esetén logikusan következik a téli olimpia, majd a nyári, végül a futball VB. A rendezvények, amennyiben egymást követnék, nem lenne szükség új létesítményekre, hiszen a foci vb döntőjének stadionjában később akár más sporteseményeket is lehetne rendezni.

Természetesen a 7-es busz végleges kerületiesítése sem várhat, hiszen az szinte árulás, hogy a szomszédos, sőt egyáltalán nem szomszédos kerületekbe is jár a viszonylat, amelynek száma egyértelműen erzsébetvárosi.

Az expanzió alapja a parkolóőrökre épülő hadsereg, amelyet vadászgépekkel, és indokolt esetben taktikai nukleáris rakétákkal szerelnek fel, természetesen a béke megőrzése érdekében. Az Erzsébetváros ennek ellenére nem szállna be a fegyverkezési versenybe, csupán a szomszédos kerületek megszállásához szükséges erőt hozna létre.

Mogács természetesen nem rövid távra tervez, ezt jelzik hosszú távú tervei is:

3089 A 7. kerület GDP-je meghaladja Budapestét
2999 Önálló 7. kerület
2980 Közvetlen Mars-Madách tér járat
2800 5 fokos hőmérséklet csökkentés nyáron, 4 fokos emelés télen
2200
Sissy Stadt Projekt – elérjük a schönbrunni életszínvonalat

Azonban talán legátfogóbb terve, a főváros kerületeinek arabszámosítása, amely a butáknak adna esélyt arra, hogy tudják, melyik kerületben is laknak, a legjobb, ami Podmaniczky Frigyes óta Budapesttel történhet. Elfogulatlanul megjegyezhetjük, Mogács “a hét vezér”, ahogy hívei nevezik, reális alternatíva a 7. kerület élére.

8 KOMMENT

  1. Kezdem ezt Mogácsot itt unni. Jó hogy poén meg minden, de mégis csak egy politikus (?) reklámozása több cikken át, ez már kicsit unalmas. Ha direkt politikai üzenet akarna lenni, nem a legcélravezetőbb megoldás.

  2. Én nagyon szeretem Mogácskát, mert alig várom, hogy akáclombos kisfalumat 7. kerületnek hívják! Ha majd mindannyian Erzsébetvárosi Közt. leszünk azért remélem nem lesz NENYI és lelökhetem paját a közt. elnöki székéből, és én magam foglalhatok helyet a trónuson, Jelen pillanatban még – de csak átmenetileg – be kell érnem egy kisebb trónussal, megyek trónolok egyet, szasztok!