Erről Szalai Annamária a Sziget utolsó hajnalán egy fél kolbász mellett beszélt

Centralizáció, kontroll és emberközpontúság. – határozta meg a Hírcsárdának Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke ars poeticáját. Kérjük kedves olvasóinkat, hogy vegyék figyelembe, hogy a riportalany, az ő válaszai és hazánk a fantázia terméke. Sőt az olvasók is.

Hírcsárda: Hogyan szólíthatjuk?

Szalai Annamária: Először felvenném az adataikat.

HCS: Tisztában van vele, hogy ez egy fiktív beszélgetés?

SZA: Természetesen, de ezeket is szeretnénk ellenőrizni a jövőben. Lesz egy fikciós főosztályunk, amelyik a regényeket, filmeket, szerepjátékokat ellenőrzi, indokolt esetben. Erős a gyanúnk, hogy néhány Stanislaw Lem-könyv valótlanságokat tartalmaz.

HCS: Az internetre is kiterjesztik az ellenőrzést?

SZA: Nem tervezünk cenzúrázni, ha ezt kérdezi… Nem akarunk csip-csup ügyekkel foglalkozni. Erre meglesznek a célirányos szervek, például a Facebook kontrollját az Adatlapvédelmi Hivatal fogja ellátni, ahol központilag ellenőrzik a like-olást, a pucsítós fotókat és már fel is állt egy külön Subba szív iwiw akciócsoport, akik a hasonló tartalmak eltávolításáért lesznek felelősek.

HCS: Lesz olyan terület, ami közvetlenül Önhöz tartozik?

SZA: Igen, én szeretném végezni a Google kereséseket. Ez szellemileg is kihívás, másrészt így jobban megismerhetem a polgárok érdeklődési körét.

HCS: Mi a véleménye videomegosztásról, a torrent oldalakról és a YouTube-ról?

SZA: Már előkészítés alatt áll az a törvényjavaslat, amely értelmében ezentúl csak a kormányzati ügyfélkapun keresztül lehet belépni a torrent oldalakra, amelyeket a kormány épít ki. Így egy Van Damme-film letöltése után akár a személyi igazolványunkat is elkészíthetjük. A YouTube esetében üzleti konkurenciával akarjuk felvenni a harcot, már kiépítés alatt van a Csőd tükörfordításos munkacímen futó vállalkozás, amelyre a Postán lehetne feltölteni videókat, de okmányirodákban és közjegyzőknél is elhelyeznénk videomegosztó berendezéseket.

HCS: Lesznek-e változások a köztévéknél?

SZA: Egyelőre még nem tudjuk, de az biztos, hogy igen. És igen, valósak a pletykák, nem szűnik meg a Kívánságkosár.

HCS: Mennyiben lesz emberközpontú a NHMM?

SZA: Annyiban, hogy egy ember lesz az elnöke.

HCS: Terveznek-e változtatni a frekvenciapályázatok kialakult gyakorlatán?

SZA: Igen, a pályázati cirkusz helyett már előre kihirdetjük a győzteseket, így nem lesz a korábbihoz hasonló hónapokig húzódó médiaőrület, tiltakozó gyűlések és a többi. Ráadásul az üzemeltetőknek sem kell egyik napról a másikra elindítaniuk egy rádiót, és az árakat sem verik fel.

HCS: Átvizsgálják a korábbi országos kereskedelmi rádiós szerződéseket?

SZA: Elnézést, de mennem kell… A kijáratnál majd lefénymásolják a személyijüket…

29 KOMMENT

  1. A Szalai Annamária interjuk egyetlen kenoanyaga a kisusti palesz, vagy a teszkos vodka. Annacska azt issza literszam, es ha rarontotok ilyen otromba kerdesekkel, akkor szarazon nem tud eleg emberkozpontu lenni.
    Egyszer olyan sikeres interjut adott a jobboldali sajtonak, hogy masnap a takaritono talalta meg, mert eloszor nagy magyarsagaban meztelenul ugrabugralt a trikolorba oltovze, am kesobb elcsuszott es sajnos a nyitott “kenopenzek, amikrol nem beszelek, de elteszem” szekreny nyitott ajtajan keresztul egy telefondoboz halom ala kerult, majd ott elszenderedett.
    Ez penteki napra esett, hetfo hajnalban talalta meg Rozi neni, aki a megtalals pillanataban agyverzest kapott, igymost az ORTT szekhaz alagsoraban tartjak eber komaban, nehogy kideruljon a skandalum.

    Egyebkent mar irt nekem, hogy folyo ho 21-30 kozott nalam fog lakni, es szemrevetelezi internetes es egyeb szokasaimat, hogy megkaphassam a kommentre jogosito igazolvanyom.

    Szoval nem merek rola rosszat mondani, mert okos es szep.

  2. Kinevezése óta kötelezték a borotválkozásra.
    Amikor Kövérlacus kihívta őt egy bajuszversenyre, a második helyezés elkedvetlenítette,
    azóta reggelente lerohan a borbélyhoz.

  3. aha, most eltaláltad a szarva közt a tőgyit!!! na még lesz belőled valami…. na hogy aztán a meghasadt személyiségem másik két darabja mit szól ehhez…. hát várom a két agyas-társat kifekszenek az biztos!!!!

  4. Készül a Kocsmai Rendtartás!

    A kormány beváltani készül ígéretét a söralátét-méretű adóbevallásokkal kapcsolatban. Érdekes módon az ezzel kapcsolatos intézkedés nem a pénzügyi törvénycsomagban, hanem a készülő Kocsmai Rendtartásban kap helyet, mely szerint a söralátétek minimális mérete a Magyar Köztársaság kocsmáiban 5 m2 lesz.

    A kormány az eddigi káosz helyett a söralátétek formátumát is módosítaná. A kocsmák választhatnának a NENYI-t, Szijjártó Pétert, vagy az “Orbán Viktor a Szent Koronával” kompozíciót ábrázoló söralátétek közül, melyek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól lennének díjfizetés ellenében megrendelhetők. A Minisztérium nem számít arra, hogy az italboltok megnövekedett költségeiket vendégeikre hárítanák.

  5. Na talán az egyik alátétre ráférünk mi is a két haverommal, ha mán ivan a kis rettenetes összeboronált bennünket Én,(ugyismint béla néni), Nevem kötelező, meg sanya a széptestű pintérsanya, megyek bejelentkezni a Minisztériomba, hogy mintát vegyenek rólunk! hmmm 5 négyzetméter??? hát még jó hogy a sanya olyan kis satnya, Nevem kötelezővel mi felül leszünk, sanya meg elterül a lábaink előtt heverőpózba, jó az neki! Majd csak nézel annamari mint a luki nyúl, ha bejössz a csárdába!

  6. miért nem zártátok petit meg társát a fülkébe, majd aforradalmárok elhúzták volna a nótájukat , azt hogy: jaj a debreceni kerek erdő, jaj benne két kesergő, ellenforradalmár, én és benő (csak a rím kedvéért.
    annamari mond hát, te az öreg szalacsi lánya vagyol? nézdcsak te jány, hát gondóhattam vóna!!!

  7. mer ugye hogy jött vóna ki a híradás, szalacsilány feni a fogát a Hírcsárdára oszt ott vagy fogatlanul, még aszt hitték vóna, hogy ironizálni akar valaki rajtad, veled, a fogaidon, a fogatlanságodon, meg apádon az öreg szalacsin… de nem!

  8. Jaj, hát nem barátod néked ez a kis ártó peti na de már kimutattad a fogad fehérjit, már mindegy is ha így nézzük , de mégis, ne mindig a betyároknak kelljen a fogadat belefesteni a képedbe.