A polgármesterjelölt személyesen vázolta fel a látványtervet

Mogács Dániel, felismerve a Schmuck Andor ígéretében rejlő kisstílűséget ráígért polgármesterjelölt “kollégájára”: lelassított mozgólépcsők helyett álló mozgólépcsőt ígér a szépkorúaknak. Ezekről képtelenség lesz mozgás közben leesni, mert nem mozognak.

Az álló mozgólépcsőknek ugyanakkor továbbra is megvan az a hátrányuk, hogy azok lépcsőfokokból állnak, így idősebbeknek nehézkes lehet rájuk fellépni, ezért az álló mozgólépcsőket lépcsőfokok nélkül ígéri a jelölt. “Tulajdonképpen egy vízszintesen lerakott burkolatról van szó, amin bárki járhat, vagy ha nem akar rajta járni, akkor álldogálásra is lehet használni. A metróba tervezett álló mozgólépcsők ettől annyiban térnek el, hogy 30 fokban lejtenek, így tulajdonképpen egy csúszdáról beszélhetünk. Ezen nagyon egyszerű lesz a lefelé közlekedés, ezt ígérhetem”. A felfelé irányú álló mozgólépcsőzésről még nincsenek pontos tervei a 7. kerület jelöltjének, de amint Schmuck Andor mondd erre valamit, azt ő mindenképpen fogja tudni űberelni, mondta el Mogács, bár ezt senki nem kérdezte tőle.

Mogács a lépcsőkkel kapcsolatos ígéretét kiterjesztette a szépkorúakon kívül, a csodálatoskorúakra, valamint a kicsitcsúnyácskakorúakra, de a szégyentelenül-otrombán-undorító-korúakra már nem számít.

5 KOMMENT

  1. Tudtommal a kampányban még ígér :
    – konyha és kiszolgálás nélküli éttermeket,
    – víz nélküli úszómedencéket,
    – és egyhelyben álló buszokat, szerte a fővárosban (ez a nagy aduja lesz,mert teljesen
    balesetmentessé teszi vele a BKV-t)