Már bontják a hidat is

Gerendai Károly külön sajtótájékoztatón jelentette be a szomorú hírt, amely szerint elmarad az idei Sziget Fesztivál! Rövid indoklása szerint már most veszteséges a rendezvény, így még időben le kell mondaniuk.

„Sajnálom, egyszerűen nem éri meg. Higgyék el, minden évben a túlélésért küzdök!  Eddig tényleg karitatív alapon nyomtuk, de most már nincs meg bennem ehhez a kraft!” – jelentette be a főszervező. A döbbent újságírók többsége kételkedve fogadta a magyarázatot, így Gerendai távozása után rögtön egy sor feltételezés kapott szárnyra.
 
K. Francois a Costes étterem egyik kagylóhéj szidolozójára hivatkozva, többen a családon belüli érdekellentéteket említették. Így Zápor Tibor is – aki a Tilos Rádió togói meleg horgászoknak szóló műsorát vezeti – a francia szakembert idézte: „Az úgy van, hogy állítólag a Gerda egyik unokatesójának a kezében volt tavalyig a fesztivál végére kialakuló húgymocsarak lecsapolásának, majd az abból kinyert energiaiszap értékesítésnek a biznisze. Ezt elvette a Karesz, és odaadta annak a kuzinjának, aki eddig az amerikai hotdoghoz szállította a mustárt, meg a bucit. Ez egy olyan 100 milliós tétel, és akkor még a csapolt sörhöz szállított víz literének az árát nem is mondtam…”
 
A HírCsárda a több lehetséges magyarázat közül kiválogatta olvasóinak a legvalószínűbbnek tűnőket:

1. A III. kerületi önkormányzat nem tudta eldönteni, hogy melyik korrupt tisztviselő feleségének a cége kapjon engedélyt a Dunába fulladt fiatalok halászatára és a szerveik azonnali értékesítésére, ezért inkább visszavonták a fesztivál lebonyolítását jóváhagyó dokumentumokat.
 
2. Schmitt Pál külön beavatási afterparty-sátrat követelt magának a Nagyszínpad helyén, amit a szervezők nem mertek visszautasítani, inkább lemondták az egészet.
 
3. Pintér Sándor terrorfenyegetéstől tart. Így minden látogatónak ujjlenyomat-ellenőrzésen kellett volna átesnie, úgy, hogy a kontrollt követően az egyik hüvelykujj (lehet láb is – a Szerk.) az ellenőrző kapunál marad egészen a távozásig. Így, könnyen azonosíthatóvá és követhetővé válnának a látogatók a rendezvény ideje alatt. Ezt a feltételt nem tartotta túl humánusnak Gerendai, és inkább kifarolt.
 
4. Dr. Flash már másodszor bojkottálja a fesztivált, így hozzávetőleg 120 000 látogatóról kell lemondania a szervezőknek, ami tényleg deficitessé tenné a rendezvényt.

5. A Kispál és a borz feloszlása után már nem lesz értelme Magyarországon zenés rendezvényeket tartani, és (mint annyiszor már) most is Gerendai hallotta meg először az idők szavát.

14 KOMMENT

  1. A franc tartott terrorfenyegetéstől. Kénytelen voltam valami horrorisztikusat kitalálni bosszúból,
    mert kevés pénzt ajánlottak a cégemnek Gerendaiék, a fesztivál biztosításáért .
    Karesz emiatt inkább duzzogva lemondta az egész faszt…. izé fesztivált.

  2. Szerintem a 2. es 3. pontok egyuttesen okoztak a bajt de majd sanya elmondja pontosan mi es hogy volt, ha mar eszrevette, hogy nem csak 1 rendor halt hosihalalt, hanem 2. Es hogy szolgalat kozben altalaban szokas hosihalottakat emlegetni. De sanya mondjuk egy kreten, szegenykem 🙁

  3. Kötelezzük sanyát, hogy idén ő adja a Szent Jobbot, és azzal lesz a kő-papír-olló bajnokság, ennyien megleszünk sanya jobb keze nélkül, kevesebbet tud lenyúlni az őrző-védője

  4. sanya! remélem nem fenyegeted a kis baráti társaságunkat, mert lehet, hogy a céged fel van készülve de mi egy őrző-védővel szemben szellemi erőfölényt képviselünk, úgyhogy lehet, gondold át a fenti kis egysorosat, és mostmáraztán @nevemköt támogatásával holtziher, hogy augusztus 17.-én és a te – nem szent ugyan – jobboddal rendezzük meg a SANYAJOBB FEST-et ahol is a kő-papír-olló bajnokságot is közönség elé visszük, addig gyúrjál bal kézre, hogy a “jobb”-nál is jobb klegyen!

  5. @sanyafiam, ne magyarkodjál itt nekem, te , aki még énekelted az internacionálét, lehet hogy nevem.köt egy határon kívűlragadt magyarunk, akiért felelősséget vállaltunk és már rég kettős magyar állampolgár. Arról intézkedj a fene a formád, hogy az egész világon, csak magyar karakteres klaviaturát lehessen kapni, – ez a te munkád és nem is kevés, – ahogyan a költő is szólott. Na és akkor bevesszük a világot, ahogyan a vezéred mondá, hajrá sanya, hajrá magyarsanya!

  6. béla néni, ez is egy magyar sajátosság, ez a kifejezés : magyarkodni ….
    Sose mondanád egy amerikainak, hogy ne amerikaizzon, egy olasznak, hogy ne olaszkodjon,
    de nálunk valami vadbarom kitalálta ezt a semmirejó kifejezést.
    Én biza magyar főrendőr vagyok, (olyanamilyen:), már másodszor sikeredett ugyanez,
    jó mi ? Szám nagy, kezem messzire ér, cégem sok, mi kell még ? Ja, a jó megjelenés .))

  7. @sanya, mentségedre szolgáljon (amikor szolgálsz és védsz), hogy sikerült megröhögtetned, na de most komolyan, nem ojtogatlak.
    Azt meg csak azért írtam, hogy már másodszor cseszegeted a nevem.köt. gyereket az ékezethiányok miatt. Legyél egy kicsit elnézőbb, gondolj arra: mi is sokat elnézünk neked!
    Na pihenj! (és oszolj!)

  8. Ahaha, szellemileg tessen fejlodni sanyabacsi, hogy melto modon tudja az ekezethianyt felhanytorgatni. Egyebkent milyen magyar az, aki keptelen 1-2 ekezetet a helyere kepzelni? Nehez es komplikalt, kedves? Akkor hanyagolni tessen a hozzaszolasaim olvasasat, leven nem maganak irom, eszem a zuzajat 😛