Nem mindenki örül majd neki!

A kormány tervét, amely szerint 40 év után nyugdíjba lehet menni, óriási ovációval fogadták a munkavállalói képviseletek és a szakszervezetek.

A 2011. január 1-től érvényes rendelet azokra a munkavállalókra viszont nem érvényes, akik 2010. december 31-ig betöltik a 40. életévüket. Ők a jelenlegi szabályozás értelmében 65 éves korukig kell, hogy dolgozzanak. A Fodrászok Szakmai Tagozatának 39 éves tagja, Vella Szebasztián felindultan kommentálta a hírt: „Ekkora szopást, el sem hiszem!”

A korosztályos feszültségek mellett komoly problémát okozhat a frissen érkező inaktív tömegek alkohollal történő ellátása. Ekkora mennyiségű Péter Pál tequila-t, Bon-bon Meggyet, illetve Éva vermuthot képtelenség ilyen rövid idő alatt produkálni, állítják szakértők. Varga Péter a badacsonyi Varga Pincészet tulajdonosa is osztotta ezt az álláspontot:

„Pincészetünk kizárólag kiváló minőségű alapanyagokból készíti az éves szinten 10 millió palacknyi italmennyiséget. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk duplázni, a kémiai kutatás-fejlesztés (K+F) részleg létszámát legalább másfélszeresére kellene duzzasztanunk, ami egy abszurdum.”

Ráadásul a jogszabályi háttér is számos akadályba ütközhet. A GYES és a nyugdíj egyszerre nem adható támogatás, így már most sztrájkokra készülnek az olyan hátrányosan érintett kollektívák, mint a Szingli Marketingesek Szervezete, a Vérbő Esküvői Ruhakölcsönzősök és a Cosmopolitan magazin szerkesztősége.

A portálunkhoz eljuttatott információ szerint a legnagyobb problémát az ún. nyugdíjkorhatár-arányosítás jelenti. Eszerint a készenléti rendőrök, balett-táncosok, tűzoltók és kaszkadőrök mind, a 20. életévüket betöltve, pályájuk elején nyugdíjba kell hogy vonuljanak.

5 KOMMENT

  1. A Kandallógyártók és Mamuszforgalmazók szakszervezetének nevében üdvözlöm a törvénymódosítást, egyúttal gratulálok a Hintaszékipari Kamarában és a Tüzifaipari Szövetkezetben dolgozó kollégáknak is a sikeres lobbitevékenységért.

  2. Az a probléma, h vidéken divat a 4/8 , 4/10 esetleg 4/12 órás foglalkoztatás, azaz a 4 órára bejelentett egyed 8-12 h robotol. Tehát a 4 órával számolva a negyven év munkaviszonyhoz annyit kellene élnem mint 2 tucat teknősbéka. Szarok is bele, melózok, herdálok, remélem lerohanják az országot a tatárok, szlovákok vagy a franc tudja kik, csak a politikai “elitet” irtanák már ki ebből a tetves országból.

    Ennyi erővel a kétfarkú kutya a leghitelesebb párt.