Mindenki jól jár…

Miután kiderült, hogy a hazai egészségügyi rendszert valójában a hálapénz tartja életben, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége nyilatkozatban kérte a bosszúpénz bevezetését is.

A Szövetség beismerte, hogy a hálapénz jelensége, bár nem kívánatos, jelenleg a hazai egészségügyi dolgozók bevételének fontos részét képezi. Ezért a Szövetség szorgalmazza, hogy ne csak a sikeres orvosi beavatkozás reményében vagy elismeréseként átadott hálapénzt tegyék kötelezővé, de a sikertelen vagy meghiúsult orvosi beavatkozásokért is járjon úgynevezett bosszúpénz.

Nagyon sok esetben az orvosi műhibákat perre viszik a betegek. Ezeket a perköltségeket kellene inkább az orvosok javára fordítani, így a hosszú, sokszor hiábavaló és költséges pereskedésnek is elejét lehet venni, és orvosaink válláról is lekerül a megtorlástól való félelem és felelősségérzet” – nyilatkozta lapunknak Dr. Vallay Ervin, a Szövetség elektronikus hírlevelének egyik címzettje.

Amennyiben a bosszúpénz bevezetése sikeres, úgy a nővérkék is számíthatnak majd olyan újonnan megjelenő juttatásokra, mint a jövőre bevezetni tervezett közönydíj.

3 KOMMENT