Városi legenda csupán

A közismert mondás igaz, és tényleg nem a gólya hozza a kisbabát – állapította meg friss tanulmányában egy brit kutatócsoport. A kutatás vezetője szerint több gólyát is kipróbáltak, de egyik sem hozott gyereket.

“Volt fehér-, erdei- és hindu gólyánk is, de valahányszor a csőrükbe adtunk egy gyereket, nem tudtak vele mit kezdeni. Próbálkoztunk különböző bőrszínű, életkorú és nemű kisbabákkal is, sikertelenül” – számolt be az eredményekről David Greenway ornitológus professzor. A kutató elmondása szerint a legjobb eredményük békával volt – bár azt sem hozta a gólya, inkább elvitte, és nem egyben, hanem darabokban.

“Úgy gondoljuk, elegendő ténnyel támasztottuk alá azt a közkeletű feltételezést, hogy a gólya nem hoz gyermeket” – zárta le az eredmények ismertetését Greenway professzor, majd hozzátette: ha mégis igaz lenne, hogy a gólyák gyereket hoznak, akkor mindenhol afrikai gyerekek lennének. A kutatók mindenesetre komoly eredményként tekintenek a felfedezésre, és megfogadták: a következő hat hétben azt fogják kutatni, hogyan hat a kokain és a prostituáltak jelenléte a komoly felfedezést ünneplő kutatócsoportokra.

6 KOMMENT

  1. “Francia tudósok: a brit tudósok mind hülyék”
    Hivatkozva a fenti Hírcsárdás cikkre, a brit tudósok mint tudjuk… és ne próbáljanak átverni, mert nálunk is a gólya hozta , a Gólya nevű postás járt hozzánk évekig és minden gyerek Gólya úr hosszú lábait örökölte, itt a bizonyíték.
    Mondjuk az ünneplők között azért részt vennék, hátha leesik egy kis szer, meg egy-két baby a meghívottak közül.