Hatalmas sportesemény lesz

Vannak, akik már hónapok óta erre készülnek, mások csak megmártóztak volna a hétvégén, ám a szervezők úgy döntöttek: az időjárás miatt idén elmarad a tóátúszás. Felröppent azonban a hír, miszerint a sporteseményt mégis megtartják, méghozzá egy komp segítségével.

 „Így nem kell a versenyzőket szakaszosan indítani, hanem mindenki egyszerre felugorhat a kompra, és ott a kedvenc úszóstílusát felvéve, szabadon kapálózhat a fedélzeten” – nyilatkozta az egyik szervező. A rendezvény biztosítása is tökéletes lesz: a szárazon fuldoklók kedvéért néhány mentőcsónakot is felfújnak a hajón belül, és több pihenőpontot is kialakítottak, ameddig elkúszva frissítőhöz juthatnak a versenyzők.

A kompnak köszönhetően emellett idén először nyílik lehetőség személyautóval vagy busszal átúszni a Balatont. A szervezők az igazán extrémeknek egy mini iron man-nel is kedveskednek a fedélzeten: aki ugyanis már elunta a fedélzeten tempózást, az a komp légkondicionált utasterében futópad és szobabicikli közül is választhat. Mivel a célba várhatóan ugyanúgy egyszerre érnek majd be a versenyzők, ahogy a rajtot is egyszerre hagyták el, a versenybírák nem részidő, hanem csapásszám szerint hirdetnek majd győztest.

3 KOMMENT

  1. Remélem időben szólok, koromra való tekintettel a komp fedélzetén a 7.es mentőcsónakban kívánom megtenni az utat, és közben a 29 pontos csapást olvasgatom, az azt hiszem, elég csapásszám, de még ha a NENYI-t is hozzáböngészem, tuti az első hely!