Meg kell érteniük

Visszautasították a segítséget a borsodi falvak árvízkárosultjai – a kormányzat nem érti, miért nem kell az áradások miatt kilakoltatott családoknak az adomány, pedig több tonna kanapét és puffot sikerült összegyűjteni.

“Hát most nézze meg, kaptunk öt kanapét, egy kertiasztalt és egy kutyaházat” – panaszkodott az egyik árvízkárosult, miután megérkezett a kormányzat által kiutalt segély rá eső része. Többen azonban még ennyire sem voltak szerencsések: volt, aki csak játékvonatot és Barbie-babákat kapott.

“Az egyik szomszéd megpróbált falat építeni belőlük, de mivel nem legális a telek, még az építkezéshez használt játékdömpereket is visszavették a kormány emberei” – számoltak be az eseményekről a helyiek. Arra a kérdésre, hogy mégis, mi történt a segélyvonalak által összeszedett többmillió forinttal, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csak annyit mondott: az árvíz károsultjainak is be kell látniuk, hogy vannak rászorulók is az országban, akiknek nagyobb szükségük van erre a pénzre, így a kormány egy külön célalap felállításához használta fel ezeket az összegeket.

A célalap céljairól megpróbáltunk információt szerezni, de lemerült közben a telefonunk, úgyhogy sohasem fogjuk megtudni, vajon Orbán Viktor visszahívott-e minket.

4 KOMMENT

  1. Na aztán már, hát legyen egy kicsit kreatív! A kutyaól a speiz, az egyik kanapé felállítva a párnázott ajtó, ha be van csukva akkor ki kehet nyitni az ágyneműtartóját szekrénynek két szög és már akasztós is, -rögtön helye van a NENYInek is – hát ne én mondjam meg mire jó az öt kanapé plusz az a jó kis kutyaól amit küldtem! Hát röviden ennyi a használati utasítás kanapé témában, de még jelentkezem. A pénzt, amit több körben gyűjtögettünk, pedig megpróbálom visszaszerezni! és közvetlen kézbe adom eztán, “oszt jó napot! “