Hogyan kerültek egy sírba? Csak találgatni lehet

A hun hordák legnagyobb királyának elveszett síremlékét Magyarországon vakációzó brit tudósok fedezték fel Szolnok mellett egy szalonnasütés alkalmával. A felfedezés jelentőségét növeli, hogy további két régóta keresett holttest is előkerült Attila teteme mellől.

Az elmúlt hetek nagy felfedezései után újabb tudományos szenzációval szolgálhatunk, egy Szolnok közeli falu határában ugyanis előkerült Attila hun király régóta keresett sírja. Ez már önmagában is hatalmas szenzáció, de talán még ennél is nagyobb, hogy a síremlékben talált másik két holttest egyikéről a DNS vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy Petőfi Sándor földi maradványairól van szó!

A hun uralkodó holtteste egy nem túl mély, kikövezett, kútszerű képződmény alján nyugodott a szabad ég alatt, ennek ellenére meglepően jó állapotban fennmaradt. Attiláról a vizsgálatok kiderítették, hogy valóban nagy király volt, a becslések szerint ugyanis körülbelül 200 kilót nyomott halálakor, amit nem a nászéjszakáján bekövetkező orrvérzés okozott, ahogy azt a legenda tartja, hanem valamilyen súlyos bélrendszeri gyulladás.

A felfedezés után napvilágot látó első elméletek szerint egyébként Attila sírja egyáltalán nem volt elveszett, csak a 20. század elejére feledkeztek meg róla az emberek, amikor az oda rendszeresen virágot hordó Marika néni váratlanul meghalt. Valószínűleg az Attila kultusz követője volt a nagy magyar költő, Petőfi Sándor is, aki a legfrissebb találgatások alapján a segesvári csata reggelén, valamilyen furcsa felindulásnak köszönhetően, kezében egy csokor virággal elindult Szolnok irányába, Attila sírjához. Úgy tűnik, a költőóriás rosszul mérte fel az út hosszát, és a gyaloglástól teljesen kimerülve végül egyszerűen beleszédült az Attila porhüvelyét őrző kútba, és meghalt.

A bámulatos gyorsasággal rekonstruált események ellenére egy válasszal azonban adósok maradtak a tudósok, a sírban ugyanis egy harmadik tetemet is találtak. A többinél jóval fiatalabb holttestet csak a zsebében talált igazolvány alapján tudták beazonosítani, e szerint pedig úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok legkeresettebb holttestéről, az 1975-ben eltűnt, maffiakapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezetőről, Jimmy Hoffáról van szó, de megtippelni sem tudják, hogy Detroitból hogyan kerülhetett Szolnok mellé.

9 KOMMENT

  1. a jimmy hoffát értem, szakszervezetis volt, azoknál kötelező hülyének lenni, de a petőfi egy kicsit gyanús nekem. nem volt a kezében véletlenül egy “morvai” feliratú kazántöredék? mert akkor attila sem a hun király, hanem a kazánkirály.
    jobban utána kellene járni az ilyen tudományos bejelentéseknek: ujjlenyomatot és dns-mintát venni, körülkérdezgetni a környékbelieket, hát volt az elhunytaknak bűntársa, meg ilyenek. szóval oknyomózós újságírást végezni.
    a mari néni is gyanús nekem. milyen viszony fűzhette az elhunytakhoz? örökölt-e utánuk nagyobb ingatlant, ami miatt esetleg tettlegesen is részt vehetett az elmúlásukban? ezernyi megválaszolatlan kérdés!

    tudom én, hogy az a szolnok nevű porfészek a világ végén van, de egy ekkora régészeti szenzációnak azért illene a helyszínen utánajárni. ha petőfi segesvártól el tudott gyalogolni odáig akkor taktapölöskéről is meg lehet tenni gyalog az utat.

  2. További fejleményeK: az angol tudóscsporttal 2 szlovák egyetemista végzett, akik Szvatoplukot és két feleségét vélték a tetermekben felfedezni, melyekkel Pozsony felé távoztak, hogy a nagy szlovák birodalmat bemutató múzeumban kiállítsák a híres leleteket.
    Alig haladtak néhány métert, midőn román tudóscsoport támadta meg őket,s bebizonyították az immár halálra vert diákoknak, hogy Decebál dák király és két fia földi maradványairól van szó-
    Végűl a magyar rendőrség meggyőzte őket, nyugodtan itt hagyhatják a leleteket, aa hatóság ugyanis nem fog hozzájárulni a DNS vzsgálathoz..

  3. Két kis bátortalan kérdést ha feltehetek:
    Nem lehet-e, hogy a morvai kazánkirály morvai krisztike édestestvére,? mert akkor kondoleálnék,
    A másik, hogy nem lehet, hogy hajdúpeti éppen odaparkolt a kútba, mert azt hitte az az új szolnoki mélygarázs, és elütötte a három odaigyekvő személyt?
    Csak hogy minden eshetőséget figyelembe vegyünk.

  4. Isten irgalmazzon, de most lattak orban viktor urat egy csokor utszeli viraggal setalni Szolnok fele, pucer testet egyetlen egyetertesi vagymilyen nyilatkozat fedte, es azt orditotta (fultanuk szerint, akik nem mertek a szent orultet megkozeliteni), hogy “EN IS KIRALY VAGYOK, EN VAGYOK A KIRALY, ELJEN A KIRALY”.

    A fejlemenyekre kivancsi vagyok, mert csuggedes koltozott piros-feher-zold szivembe a hir hallatan 🙁

    Hoffarol annyi sikerult kideriteni, hogy valamilyen talalkozora sietett Tiszatenyőre, de mar nem erkezett meg.

  5. mindenki el hiszi ezt a baromságot,. Petöfi s sétált és bele eset a kutba, pont ahol attila a hunok királya volt,. ja ,. HATALMAS FELFEDEZÉS,. TÚDOM AZ EMBEREK VIZEL JÁRNAK AZ ÜRBE,.,,,,JA VAN EGY MAFIOZO IS BIZTOS LE ÜLTEK KÁRTYÁZNI,.,.,.,.HA EZEKÉRT DIPLOMÁT IS ADNAK ÉN IS ELFOGADOM,.,.,

  6. Én tudok egy jobbat: Mózes, miután jól berúgott, és meghágta a kecskét, észrevette, hogy ez bizony jó. És kitalálta, hogy átkelt száraz lábbal a Vörös-tengeren, és észrevette, hogy hazudni jó. Meg más népek nemzeti hőseit gúnyolni is jó. Na, azóta utálja minden tisztességes ember a földön az ő ivadékait. Seggfejek.