Sokaknak jelent gondot, hogy illegális torrent szervereken keresztül kell kedvenc szerzői jogot sértő tartalmait eljuttatni, vírusveszély, csúnya, felugró hirdetések, szexbannerek zavarják meg a felhasználót. Ezen szeretnénk változtatni.” – mondta el Nagy Ernőné, a könyvtár közönségkapcsolati referense.

A torrentervin.org oldalon elérhető szolgáltatás hasonló lesz a megszokott illegális fájlcseréhez, annyi eltéréssel, hogy a fájlokat 30 nap után vissza kell tölteni a site-ra, különben késedelmi díjat kell fizetnie a felhasználóknak.

A könyvtárosok már ismerkednek a hasonló jellegű oldalakkal

Felkerülnek majd az oldalra könyvek is szkennelt formában, sőt 40 évfolyamnyi Nők Lapja is elérhető lesz a site-on, különös tekintettel a sokak által kedvelt receptekre. „Tervezzük rejtvényújságok, kifestők és matricás foglalkoztató könyvek feltöltését is, úgy érezzük, ezzel jelentős lépést teszünk az interaktivitás, így a web2  felé.” – újságolta boldogan Nagyné.

5 KOMMENT

  1. azért a szexbannereket nem kellene egyből kiutálni. elég ha kiszűrik a fizetős szarokat és csak a nyolccsillagos, ingyenes pornók maradnak. egy könyvtár is legyen nyitott a világ nagy dolgaira.

  2. Viccet félretéve, miért nincs még ilyen?(A MEK gagyi.)
    Egy csomó mindenen nincs kopirájt, egy csomó szerző és újság még fizetne is a lehetőségért.

    Én itt ÖSSZEESKÜVÉST gyanítok. (Kiadók, könytárak, öreg nénik — nekem se volt torrent lánykoromban –, konzervatívok, pornósok — nehogy má’ irodalmat töltsön a jónép –, cionisták — öööö –, stb.)