A BKV-nak jelentős károkat okoznak a bérlethamisítók, de most megtalálták az végleges megoldást: a bérleteket egyszerűen a 20 0000 forintos bankjegyre nyomtatják.

A 20 000-es alkalmazásának nagy előnye, hogy már alapból fel van szerelve mindenféle biztonsági megoldással, így elég csak az érvényességi dátumot rányomtatni. A 20 000-es bérlet egyébként 30 000-be fog kerülni, és kártyával nem lehet fizetni érte, mert csak hozott 20 000-esre nyomtatható az érvényességi dátum.

Körülbelül így nézne ki

A BKV egyelőre próba jelleggel kívánja alkalmazni a bankjegy alapú bérletet, de az Akácfa utcában egyéb alternatív, nehezen hamisítható megoldásokkal is kísérleteznek. Már elkészültek a bérletet kőbe véső géppel, ami egy új magyar találmány: a készülék egy vésőből, egy flexből és egy ezeket alkalmazó Lajos bácsiból áll.

A másik laboratóriumi körülmények között tesztelt megoldás a billogozás. Ebben az esetben az utas testére sütik a bérletet, ahonnan az csak bőrátültetéssel tüntethető el. A megoldás hátránya, hogy egyelőre csak 42 darab jegy süthető egy utasra, így 3.5 évenként egy új, billogmentes testet kell prezentálnia az utazni vágyóknak.

A VEKE természetesen nem ért egyett a BKV új bérletfajtájának bevezetésével, kivéve, ha a 20 000-esre ezentúl Deák helyett Vitézy Dávid arcképe kerül.

3 KOMMENT

  1. a billogozás nem egy jó ötlet, mert a tetkószalonosok forgalmát lendítik csak fel, mert mindenki ott varrat fel egy örökös bérletet, három és félévenként meg ki a fene bír újjászületni…. habár mintha a Bibliában lenne egy ilyen story

  2. A korrektség miatt teszem hozzá :
    a nyugdíjasbérlethez elég havonta egy TIZEZRES-t vinni, arra billognak 🙂 rá egy ötezresért.
    Azért ez minden nyugdíjasnak méltányos.