Betiltanák az összeset

Betiltaná és büntetné a rossz szóvicceket a nyomtatott sajtóban az új kormány – jelentette be Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

„Az új kormányrendelet alapján nem lehetne olyan vicceket elsütni büntetlenül, mint a Green kapus zöldfülű hibája, a Várják a MESSIást, de büntetnék az olyan viccelődést is, mint a Gáz van Ukrajnában – sorolta fel az elrettentő példákat Szijjártó. A szabályozás rosszul érintheti a magyar bulvár- és sportlappiacot, hiszen az unalmas meccseket vagy celebsztorikat is el kell adni valahogy – tiltakoztak az újságírók, ám a szervezők ekkor megmutatták nekik a Napi Ász Gárdistákat vertek a cigányok című cikkét.

„Sohasem gondoltam volna, hogy egy magyar romaválogatott és svájci gárdisták között lejátszott focimeccs eredményét így prezentálná bármelyik, magára valamit is adó magyar újságíró. Sokkot kaptam” – nyilatkozta a vetítés után az egyik kolléga.

A sajtótájékoztatót egyébként egy kisebb incidens is megzavarta, amikor a biztonságiak az egyik újságírótól erőszakkal vettek el egy jegyzetfüzetet, amelyre a Szijj-ÁRTÓ nem viccel cím volt felírva.

16 KOMMENT

  1. a “szájtátó” és a “szógyártó” az szóviccnek számít? vagy a “hivatásos seggnyaló” titulust kell majd használni? mikor lesz erről rendelet kifüggesztve? és hol? és milyen formátumban?

    sorakoznak a megválaszolatlan kérdések, kérem szépen!

  2. Ildi néni, tiltakozom a “seggnyaló” kifejezés miatt, léccilécci a “popokényeztető” szót
    használni, köszike DDD
    Legalább ezen az ah, de meleg hétvégén DDD

  3. Azon gondolkozom, hogy vajon már az ókori Egyiptomban is voltak-e szóviccek? Pl. kérdezte-e Elizabeth Tailor Richard Burtontől, hogy hallja-e a hieroglifák halk susogását az ablak alatt? Richard erre: Drága szívem, azt hiszem, csak a vízcsap folyik. De nem baj. Szerelem, szerelem, a vízcsapot rögtön megszerelem. Betty erre persze tüstént hívatja az udvari vízvezetékszerelőket. Jön is a három szerelő. Hirtelen megfordul az első szerelő. Kisvártatva a másik is megfordul. Elizabeth ekkor idegesen felkiált:
    – Nehogy még egy szerelő forduljon!

    Szóval be lesznek tiltva az ilyen szóviccek?