Látványterv a felsőzsolcai Capitoliummal

Immár hivatalos: a Facebook-on indult mozgalom szavait meghallva, a kormányzat lemond az augusztus 20-i budapesti tűzijátékról, és azt az árvízsújtotta Felsőzsolcán és Edelényben tartják meg, az ott lakók nehéz helyzetére tekintettel extra lézershowval és DJ Bobóval.

„Ha előbb jön az árvíz, akkor Orbán Viktor maga javasolta volna a budapesti tűzijátékról való lemondást 30. pontként” – mondta el Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, majd ránézett a BUX grafikonra, hogy nem beszélt-e hülyeséget. „De így is megértettük a zamberek szavát és nem lesz Budapesten tűzijáték, helyette az árvízzel elárasztott falvaknak juttatjuk el ezt az élményt. Ha sikerrel járunk, akkor jövőre Húsvét és Karácsony se lesz a fővárosban, ezeket is mind az katasztrófasújtotta települések kapják meg” – tette hozzá Szijjártó, majd megbízást adott brókerének további OTP-részvények vásárlására.

Az átcsoportosított eseményt „Árvízijáték” címmel a Happy Beginning Kft. fogja szervezni, Káel Csaba rendezésében. Az elképzelések szerint csak nemzeti színű rakétákat lőnek majd ki, és az égen a fények az új alkotmány szövegét adják ki, amit a jelenlévők közfelkiáltással megszavazhatnak. Az esemény emelkedettségét egy nagyszabású lézershow is kiegészíti. Ez alapvetően az égre vetíti majd az ábrákat, de aki nem lelkesedett eléggé az előzőleg kilőtt alkotmány-szövegért, azzal szemben támadólag is fel tudják használni. Akire ez sem hat, azt Dj Bobo koncertje győzheti meg majd végleg.

De jut a rakétákból más célokra is. Humanitárius okokból néhány kényszerbontásra ítélt ártéri házat is tűzijáték rakétákkal lőnek majd szét, így egyszerűsítve a bontási munkálatokat és spórolva meg a bontás költségeit.

8 KOMMENT

  1. Biztos forrásból tudom, hogy Hajdú Péter és Stohl Buci vállalja a Budapesti tűzijáték költségeit, egyetlen kérésük van, mozgássérült parkolóhelyről szeretnék végignézni bedrogozva.