Király András már készül a feladatra

Továbbjuthatott volna a csoportjából, de az utolsó körében számlátomást teljesen motiválatlanul játszott az Otto Rehhagel által dirigált görög válogatott. A Hírcsárda információi szerint a görög szövetség az elkövetkező néhány napban kiadja a német mester útját, helyét pedig egy jelenleg is Görögországban dolgozó magyar szakember veheti át.

Bár Király András eddig politikai és gazdasági területen tevékenykedett, meg nem erősített információink szerint valószínűleg vele kezdi meg a felkészülést a következő világversenyre a Dél-Afrikából megszégyenülten hazaérkező válogatott. Európa jelenleg legkeresettebb motivációs szakembere mellett több érv is szól, egyrészt jelenleg is Görögországban tartózkodik, ahol a gazdaság talpra állításán fáradozik, de ez után sem szeretnék elengedni az országból, amit korábbi utazásai során elég jól kiismert már, legyen szó a munkamorálról, a lakosság etnikai összetételéről, vagy éppen a borkultúráról.

Kanadai tanulmányútja során pedig mérhetetlen toleranciájáról is tanúbizonyságot tett, ami igen jó alap lehet az ókori hagyományoknak megfelelően ma is homoszexuálisokból álló görög válogatotthoz.

A görög sportlapok találgatásai szerint a magyar szakvezető a keret idősebb játékosai közül is visszahoz párat a csapatba, és a válogatott mezeivel is egy spártaibb, katonásabb irányvonal felé fordul majd.

Király szerződtetését máris tényként kezelik Görögországban, ahol már el is kezdték árusítani a “Dolgozzál Hélóta Labdarúgó Geci“-feliratú pólókat, athéni elemzők szerint ugyanis ez lesz a kommunikációra köztudottan nagy hangsúlyt fektető magyar szakember jelmondata a válogatottban.

Királyt egy étteremben tudtuk elérni telefonon, a mester azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a felröppent híreket. Az éppen érkező pincérhez szólva pedig másik ismert mottójával, a “Mi ez a szar lőre, a faszomba!“-mondatával zárta a beszélgetést.

5 KOMMENT