Nagy segítség lehet

Már a köztársasági elnök is megszólalt a francia válogatottat övező botrány kapcsán: bagettet és pantomimeseket ígért a focistáknak. Raymond Domenech szövetségi kapitány időközben a médián keresztül azt üzente a neki beszóló Nicolas Anelkának, hogy az ő kurvaanyját.

Nicolas Sarkozy felszólította sportminiszterét, hogy találjanak megoldást a francia válogatottat övező kaotikus helyzetre. A francia kormány ezért mentőcsomagot küld a futballistáknak: két karton bagettet, három csíkosinges pantomimművészt, és egy sanzoncédét pakoltak bele a küldeménybe.

„Nagyon örülünk a bagettnek, a Mexikó elleni meccs napján is azt akartunk reggelizni, de aznapra kiszáradt az összes” – nyilatkozott Franck Ribéry, a franciák sztárja. Ribery szerint az enyhén megvajazott bagett ropogóssága egy szép nyári reggelen egy narancslé mellett a legszebb élmény, ami érheti őket Dél-Afrikában. A pantomimművészek pedig a francia kormány tájékoztatása alapján azért utazhatnak a vb helyszínére, mert otthoni környezetet szeretnének teremteni a futballistáknak.

A botrány kapcsán a mindenki által kritizált Raymond Domenech szövetségi kapitány is megszólalt: Anelka beszólására reagálva azt üzente a hazaküldött focistának, hogy ő bassza meg a kurva anyját, és egyébként is. A nyilatkozathoz csatlakozott az angol James Carragher is, mondván, bár semmi köze a botrányhoz, rühelli a franciákat.

8 KOMMENT