Dominique már a díjátvételre készül (forrás: iwiw)

A 2011-es – az év felvétele kategória – Grammy díjának legnagyobb esélyese a DJ Dominique által prodjuszált futball VB himnusz. A népszerű dal nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi publikumot is magával ragadta, áll a kritikusok értékelésében.

„Egyszerűen fantasztikus, Bruce és Bongo óta nem hallottam ilyet ” – mondta B. Tóth László; „Ehhez képest a We are the world olyan, mintha biztonsági őrök karaokéznának” – állítja Cintula. Dj Palotait sajnos nem sikerült elérnünk, de  az új generáció kimért sztár-lemezlovasa a dal meghallgatása után állítólag elismerően felhúzta bal szemöldökét.

A pozitív nemzetközi visszhangot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Quincy Jones privát jet-jével azonnal Magyarországra utazott, hogy találkozhasson kollégájával. A mestert csak telefonon sikerült elérnünk:

„A We Are the World óta ez a greatest pophimnusz, amit hallottam. Ma szeretnék gratulálni Dominique-nek, remélem, tud fogadni” – rajongott Jones, majd folytatta:

A „We Are the World 25 for Haiti” után szeretnék egy „We Are the World 26 for Europe”-ot is komponálni, az eladósodott európai országok lakosainak megsegítésére.De kell egy tapasztalt kolléga, és én Domira gondoltam…”

Portálunk szkeptikus munkatársait megnyugtatja, hogy Bede Márton szerint a futball himnusz: Menő.

16 KOMMENT

  1. Legalább akkora remekmű, mint a 2006-os, azóta kicsit átírt MSZP-kampánydal. Mióta meghallottam csak ez szól a fejemben, hiába ez a “te vagy a sztár, neked is jár” rímpár feledhetetlen, és beleégődik az ember tudatalattijába. Szenzációs. Az “igen igen mszp” után végre egy dal amit unalomig hallgathatok!

  2. „Ehhez képest a We are the world olyan, mintha biztonsági őrök karaokéznának” – állítja Cintula. Dj Palotait…. Elég szégyen a palotai részéről, hogy ilyet állít erre a nem is tudom milyen dalra, ha lehet nevezni így. Énektudás nagy 0. A másik szégyen, hogy az oldal fejlesztője hagyta, hogy egy ilyen cikk kikerüljön. De hát a jóóóó magyar mentalitás, megint bizonyítja ezt!

  3. [off]
    @Hováth Gabi
    Azért remélem vágod, hogy ez nem a CNN portál, ahol ha leírják, hogy valaki mondott valamit, akkor az tényleg úgy is van. Remélem azért azt se hiszed el, amit a Barátok Köztben a Magdianyus pletykál. Bár manapság ki tudja… az “amerikai butaság” a mai világban már nem is olyan amerikai.
    [/off]

    Amúgy én csak azt nem vágom, hogy miért kellett ebből magyar számot csinálni. Ha már nem jutottunk ki, akkor legalább a hangulat legyen meg? Vagy lesz egy “I csoport” is a VB-n, amibe benne lesz a magyar válogatott, csak a FIFA még titkolja?

  4. zrn, nincsen I-csoport. A legjobb vébédal-adaptációt készítő nemzet válogatottja rögtön a nyolcaddöntőbe kerül, automatikusan elütve a továbbjutástól a C csoport 2. helyezettjét. Úgyhogy talán ideje lenne összeszedni az Adriáról a mieinket. 😀

  5. Mindig kiírják, hogy a Coca Cola engedélyével. Hát, vagy elég nagy barmok vannak ott, ha ezt engedélyezték, vagy direkt mérgeznek minket most már minden fronton…

  6. hiábba a coco dala de a dominiq koncepcioja hát matt mondjam elég komoly manipuláns buzdító egy empiria gratulálok megújulás tökéletesen öszhangban van az érzésekkel zseniális tipmixzene je