Fővédnöke, szellemi atyja, reklámarca

A 2010-es múzeumok éjszakáján, a Terror Háza Múzeum vendégeit Biszku Béla gardírozta. A nagy tiszteletben álló politikust családja szállította a helyszínre egy hosszított tengelytávú, páncélozott Volga gépkocsival. Biszku lánya kiemelte, hogy mennyire fontos édesapja, és az összes hozzátartozó számára az objektív történelmi tisztánlátás, ezért nem is volt kérdés a részvételük.

Az est különlegességeként, a múzeum előterében apró falatkákkal és hideg vegyes ízelítőkkel vendégelte meg a látogatókat Apró Piroska. „A Fletóka saját kezeivel darálta le a főtt tojást a kaviáros pirítóshoz, az édes pezsgőt meg DHL-lel hozattuk egyenesen Szocsiból…” – mutatta be a finomságokat Apró asszony, majd helyszíni tudósítónkat tájékoztatta az ősz legnagyobb kulturális eseményéről:

„Idén ősszel rendezzük meg először a hagyományteremtőnek szánt, Biszku Béla Filmfesztivált (BBF) Budapesten, amelynek a fővédnöki szerepét el is vállaltam!”

Megtudtuk, hogy a fesztivál mottója még kérdéses, de az esélyesek között szerepel a „Keep Smiling!”, a „Mazsola és Kápé” illetve a „Biszku-It!” is. A filmfesztivál zsűrijének elnöke, Molnár Gál Péter fogja a végső döntést meghozni. A kategóriák és a díjak viszont  már most biztosak.

„A teljesség igénye nélkül: Vígjáték kategóriában kiosztjuk a legjobb színésznőnek járó, Rosenberg Ibolya rózsaszín asztalfiók díjat. A dokumentumfilmeseket a Péter Gábor aranyfogó díjjal tüntetjük ki, míg a musical-film műfaj mesterei a platina Rákosi-Kojak szobrocskát vehetik át.”

5 KOMMENT

  1. Ez adja magát, de nem bírom magamba tartani: Biszku Béla aki nagymértékben hozzájárult fény korában az igazi terror hangulat megteremtéséhez, most is próbált autentikus lenni, de a félelem helyett a jelenlévők max jót mosolyogtak a fogatlan oroszlánon.