Egyszer szabad lesz ott is használni

A flottilla-ügy kapcsán kirobbant nemzetközi felháborodás nyomán Izrael engedni látszik a Gáza övezetet sújtó blokádon: tiltólistájukról több dolog is lekerült, így azokat már szabadon be lehet hajózni.

Mától szabadon lehet teniszfelszereléssel, húros- és fafúvós hangszerekkel, bányagépekkel és sertésmájkrémmel kereskedni a blokád alatt tartott területen. Az ENSZ szerint Izrael lépése bizakodásra ad okot, és remek alapot képez további tárgyalásokhoz, valamint jelzi, hogy a zsidó állam kész a párbeszédre. Barack Obama is üdvözölte a lépést, de hozzátette, hogy az ütőshangszerek továbbra is indokolatlanul szerepelnek a tiltólistán.

Benjamin Netanjahu eredetileg engedélyezte volna szárított gyümölcs, mogyoró és szerecsendió bevitelét is, de az utolsó rutinátvizsgálás során nyomokban tömegpusztító fegyvereket véltek felfedezni a segélyszállítmány mogyorószsákjaiban, így biztonsági okokból az összes ilyen jellegű élelmiszert kivonták a rakományból.

29 KOMMENT

  1. Izrael =/= zsidók
    Izrael egy állam. Így bírálható (akár vicces formában), ha olyat tesz, ami ütközik az emberi normákkal.
    Ennek semmi köze az antiszemitizmushoz.

  2. Geci egy állam ez az izrael, de ami most komoly az ez, amit irok! IRÁN nagy segélyszállitmánya úton van Gázába, egy teherhajón, elindult utánna pár Iráni hadihajó is, köztük sok az Iráni forradalmi gárda tag is a hadihajókon, akik nem a szeretetükről hiresek, és nem a toleranciáról hiresek, 100.000 ezer önkéntes jelentkezett a hadihajókra, akik közzül válogatták ki a legénységet, na ezt szopd ki izrael, lassan emberetekre leltek jogosan!

  3. szálemalájkum Hezbolha!

    arról miért nem írsz, hogy svájcot 22 éve tartja blokád alatt az iráni hadiflotta?
    a sok külföldi banksegíly nélkül már mind éhen vesztek volna!

    szabadságot svájcnak!

  4. amúgy tényleg kezdem érezni, ahogy az antiszemitizmus fekélye kezd terjedni a testemen… nem szándékozom parttalan vitákat folytatni. nem fogom cserbenhagyni a zsidó barátaimat ezek után sem (mert jóarcok és leszarom, hogy kik meg mik, én meg református vagyok, na akkor mi van), viszont az ilyen cionista-mindenbokorbannácittalálónácivadász-hiperérzékenyhisztiszsidókból már nagyon elegem van.

  5. Idike nénike! Te tévedsz! Irán egy gazdag ország, akinek az elnökének helyén van az esze /Ahmadinejad/ éshát látja más országok kártékony hatását a világra, és az embertelenségit, ahol nyert a hamasz, egy törvényes párt egyébként, ott azt a részt kompletten zár alá vette /Gázát/, magyarul irva csekély másfél milla embert bosszúból, ahol 800.000 gyermek is él, lassan éhenhalva, na itt a demokrácia zsidó módra:)

  6. Szerintem nagyon gáz, hogy ha valamire azt mondják(üvölti a Világ), hogy nem helyes sőt embertelen és emberiség elleni bűntett és azt Izrahell vagy zsidó követi el, az rögtön antiszemitizmus.
    Bármelyik más ország negyed ilyen durván cselekszik, már ott van az USA és “felszabadít”
    -még akkor is, ha semmi keresnivalója nincsen ott- csak fogyjon a lőszer, amit az ottani adófizetők pénzéből megvesznek a politikus-érdeltségű fegyvergyártó cégektől. De Izrahell is tőlük veszi szóval pacsi és ejnye bejnye.
    Az izraelita fajelméletből pedig már a fél világnak tele a fsza:)
    A Holofedélzet nem jogosít fel mindenre:)
    ‘A csúnya antiszemét palesztinok inni, enni sőőt még élni is akarnak…hogy képzelik…még segiteni is nekik..

    Jó a cikk;)

  7. Egyébként is a flottilla ügyet is csak a HirCsárda robbantotta ki teljes egészében, és ezért is háborodtak fel szélsőséges ultra-ortodox zsidók izraelben, ahol most összevont rendőri egységek várják a HirCsárda újabb hireit–na ezért is voltak berepülések magyar hon felé a légterünkbe, amit a fico is szponzorált üzemanyaggal /kerozinnal/ !! Az izraeli gépek egyébként messzire elkerülték Sukoró légterét, nehogy gyanúba keveredjenek a fevásárlói körük:) Ezeket a hireket ma tudtam meg egy dél-libanoni haveromtól, aki most barátjául fogadta a fatah katonáit, de azok közzül is csak a női katonákat:)

  8. @Horace Mi az hogy nem kéne viccelődni vele? Mindenkiből lehet hülyét csinálni csak a zsidókból nem? Miert is?? Mert az amcsik meg a britek hagytak nekik lenyúlni egy országot hálából 1-2 dologért? Szegéények… tényleg ne csináljunk már viccet belőlük… úúgy sajnálom őket!
    Az ilyen hamburgeragyúkat mint te ki kellene tiltani innen… lehet olvasnod kéne valami történelmet, nem a Népszabadságból művelni magad!

  9. Ja, és várom az “antiszemita”, “fasiszta”, jelzőket!:) A “demagóg”-ot különösen szeretem, mert ha bárki valami igazat ir de nem tudnak vele vitatkozni (mert ugye a tények makacs dolgok… 🙂 ) akkor ezzel gyorsan le lehet zárni a beszélgetést 😉

  10. A fúvós hangszerek engedélyezésére, az ottélő zsidó telepesek miatt volt szükség. Elvégre hogy néz ki egy klezmer banda fa- és rézfúvós hangszerek nélkül?!

    Igaz, dob nélkül még így sem az igazi. De meg kell értenünk Izrael állam azon törekvéseit, melyek a palesztín nacionalista rockbandák rohamos terjeszkedésének megakadályozására irányulnak.

  11. arossebegyemeg…

    mi az antiszemita ebben a cikkben???????????????????????????????????

    azért mostmár pofa be az antiszemitázással!

    ez csak egy poén, és szó nincs izraelita vallású emberekről benne. sőt izraelt sem kritizálja.

  12. Mennyi gonosz náci kommentel itt, hihetetlen. Azok a arab terroristák meg örüljenek a tetves teniszütőknek. Az iráni perzsák is úgy szét lesznek baszva mint a 300-ban 🙂

  13. “Put this on your status if you know, or are
    related to, someone killed on the Death Star. My wish for 2010 is
    that people will understand that the Rebel Alliance is a band of
    murdering scum. The Empire only wants to bring peace to the galaxy
    but these rebels continue to kill our brave brothers in white…”

    és erről pedig csöndben van a világ!!!! erről senki nem beszél!!!!
    le véderistáznak, ha szóba hozom, pedig igazam van!! nem vagyok demagóg!

  14. @kiszkijájjány: még egy ilyen komment, és kénytelenek leszünk letiltani téged a kommentelésről. Elhatárolódunk a véderizmustól, és jobban tennéd, ha ezt többé nem hoznád itt szóba…

  15. S.W.A.T.opluk, édesanyád,édesapád most biztos büszke arra, hogy ilyen “intellektuel” gyermekük van. Milyen szépen meg tud nyilvánulni. A helyükben régen elcseréltelek volna egy marék üveggolyóra és még boldog lennék, hogy milyen jól jártam. Milyen jogon terroristázol le egy etnikai csoportot?…
    Legalább ahhoz kommentelnél, amihez értesz..(melegfelvonulás)

  16. Szerintem ez az egész csak biznisz,és egy beépült palesztin ügynök hozta ezt a rendelkezést! A VB után szerintetek mit csinálnak a vuvuzelákkal? Mivel szinte csak ezt lehet be vinni, jó áron el tudják passzolni az összes idegesitő seggszofont.Plusz könnyedén az örületbe kergetik a környék összes katonáját,és már le is zárták a konfliktust.

  17. Mint izraelita ember nem látok semmi
    kivetnivalót ebben a cikben kifejezetten
    vicces .de irán bekaphatja a f….,omat.
    A világ legnagyobb gáz és olaj exportöre
    Akkor pontosan minek kell nekik atomprogram?????
    Ez kb olyan mint ha Magyarorszàg sós tengeri
    vizet ivóvizzé alakító szerkezetet fejlesztene.