Kínai tesztfotók is kiszivárogtak az eset nyilvánosságra kerülés után

Kínában készültek azok a hamis vuvuzelák, amik elárasztották a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseire érkező külföldieket kiszolgáló dél-afrikai szuvenírpiacokat.

A hamisított hangszer azzal hívta fel magára fel a figyelmet, hogy – valószínűleg véletlenül- a nőstény oroszlán párzásra hívó hangjának frekvenciájára volt “beállítva.” Két nappal ezelőtt történt ugyanis, hogy a hazai csapatot vuvuzelával biztató afrikaiakat csalódott hím oroszlánok támadtak meg, az ország több pontján, egymástól függetlenül.

A világbajnokság helyi szervezői és a FIFA is hivatalos közleményben kérik a szurkolókat, hogy csak hivatalos, állami zárjeggyel ellátott vuvuzelát vegyenek, mert a másolatok használatának súlyos következményei is lehetnek. Az ellenőrök találtak kevésbé veszélyes hangszereket is: több tucat Kimberley-ben lefoglalt vuvuzela például a Für Elise-t játszotta el hamisan, a belefújás után.

A dél-afrikai szurkolók hagyományos eszközének másolataiból már több ezret foglaltak le a hatóságok.

5 KOMMENT

  1. Pedig ez rohadt jó ötlet lett volna… a kínaiak hamisítanak vuvuzelákat, és direkt olyat gyártanak, ami nem szól, és bejuttatják Dél-Afrikába, és akkor nyugtunk van a meccsek alatt ettől a pszichés fegyvertől….

  2. A Für Elise valójában nem a Für Elise, hanem a Kaputelefon címet viseli. Beethoven is így írta meg, sőt, ő is hozta forgalomba kaputelefonként, mert mire időskorára megsiketült, ez volt az egyetlen dolog, amit még így is hallott. Egyébként pedig egy haverom is mondta, hogy ez a Kaputelefon.