A vonalat is Orbán festené fel

Az alkotmánybíróság tagjai után a Fidesz a magyar labdarúgó-válogatott tagjait is megválasztná – jelentette be sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A jelenleg hatályban lévő szabályozás szerint a mindenkori labdarúgó válogatott tagjait a szövetségi kapitány válogatja össze, ám Orbán Viktor szerint ez idejétmúlt felfogás. A Fidesz indoklása szerint “a válogatott összetétele, igazodva a választópolgárok akaratából létrejött kormány akaratához, biztosítja a barátságos- és tétmeccsek lefolytatásának megfelelő kereteit”. Szijjártó szerint Vanczák Vilmosnak nincsen helye a válogatott védelmében, Torghelle Sándornak pedig inkább labdaszedőnek kellett volna mennie.

Hogy ez mit jelent, arról először Erwin Koeman szövetségi kapitányt szerettük volna megkérdezni, aki hangpostája szerint éppen Tenerifén tölti jól megérdemelt szabadságát. Ki szerettük volna kérni az MLSZ véleményét is, ott viszont elnök híján nem nyilatkoztak, míg Juhász Roland, a válogatott hátvédje elsírta magát a telefonban, így nem volt szívünk kérdésekkel zaklatni.

Információink szerint az új válogatott főként a Felcsút FC csapatából kerülne ki, de helyet kaphatna benne Matolcsy György és Martonyi János is, akik akkor szerepelhetnének a nemzeti csapatban, ha mégsem tetszene nekik a csúcsminiszteri poszt. Értesülésünket Szijjártó Péter nem kívánta megerősíteni, mert hirtelen rosszul lett és ki kellett rohannia a teremből.

2 KOMMENT