Nem sikerült a demonstráció

Az Amnesty International (AI) kommünikében tiltakozik a Magyarországi kilakoltatások ellen. Az AI vezetői azonnali vizsgálatot követelnek, mert nem elég, hogy romákat, egyes hírek szerint meleg romákat is kitelepítenek a lakhelyükről a XXI. században, az EU területén.

Szerintük emberjogi aktivistákat is gyilkol a jobboldali kormány Magyarországon, így négy társuk haláláért is Pintér Sándor belügyminisztert teszik felelőssé.

Mint arról Kjalle Töfting, dán aktivista beszámolt: négy skandináv AI aktivista a Budai alsó rakparton egy horgászhoz (Ribizli Endre (53), békásmegyeri lakos – a szerk.) láncolta magát tiltakozásul a II világháború utáni, és a jugoszláviai eseményekre emlékeztető agresszióval szemben. Az árvíz azonban egy éjszaka alatt ellepte őket, így senki nem vette észre a demonstrációjukat.

Ribizli úr a szerencsével határos módon élte túl a tragédiát, őt másnap a Rudas fürdő 47 fokos medencéjében találták meg egy szódásszifonnal a szájában. „Ott bojliztam a partról, ahol a sirályok szoktak szemezgetni a szar közül, amikor négy Dieter Bohlen-arcú taknyos hozzám láncolta magát. Egyszer csak jött a Duna, mi meg ott álltunk, mint öt fasz egy kotonban és meg sem bírtunk mozdulni. A teleszkópos horgászbotommal arrébb tudtam magunkat lökni a biciklimig, de a piknikkosárból a szódát csak a saját számig sikerült beemelnem…”

A szerencsés túlélő már csak a Rudas pihenőszobájában tért magához. Dr. Rózsa Etel, balneológus szerint a pánik hatására Ribizli úr szervezete a szódavízből is ki tudta nyerni a tüdő számára elégséges mennyiségű oxigént, így élhette túl az esetet. Arra a kérdésre, hogy vajon melyik föld alatti termálcsatorna vákuuma szipkázhatta be a horgászt a fürdőbe, a szakértő asszony határozott választ tudott adni:„Igen!”

7 KOMMENT

  1. szabadságot a politikai kitelepítetteknek!
    éljen a három nyolcas!
    éljen szécsi pál!

    úszik már a hajdupeti
    de szutyok testét a víz kiveti
    szabadságot franciaországnak!