"Vicsáj" – tette hozzá a szóvivő

A nemzetközi sajtóorgánumok kiemelt helyen foglalkoznak a Kósa Lajos és Szijjártó Péter nyilatkozatai után bekövetkező hirtelen forintgyengüléssel. Ezekből válogatunk.

A vezető brit liberális lap, a Guardian, „Bikicsunáj-kormányzás folyik Magyarországon” címmel közölt cikket. „A magyar kormánynak észre kéne vennie, hogy a halandzsa politizálásnak csőd lesz a vége. Ráadásul nem is a ’Big in Japan’, hanem a ’Little in Europe’ lenne a helyes refrén a jelen helyzetben. De ha már Europe és Kósa Lajos, akkor inkább a ’Final countdown’” – így Henry McKenister vezető publicista. Az újságíró azt is hozzáteszi: sajnálja Szijjártó Pétert a vele történt gumikalapácsos incidens miatt, de a Guardian szerint az agyrázkódás számlájára nem lehet írni a kijelentéseit.

A Washington Post Király András jófej jobbikos leleplező videójára utalva „magyar hélótaizmusról” ír, és azt javasolják, hogy inkább dolgozzanak a magyarok, akkor lesz majd GDP és lágy kenyér, és telik majd péniszpumpára is.

A Le Figaro sem leplezi véleményét és Kósa Lajost egyenesen „Magyarország olajfoltjának” nevezi, de a legkeményebb kritikát a témában az olasz Corriera della Sera fogalmazta meg, melynek kolumnistája szerint „… az Orbán kormány arccal ugrott a szarba, ami szétfröccsenve vékony rétegben lepi el a devizahiteleseket”.

Egyedül a brit Sun című bulvárlap foglalkozik pozitív előjellel a magyar helyzettel. Az olvasóik között végzett felmérés szerint a britek 47% gondolkodás nélkül sunázná a magyar nőket, 22%-uk a magyar férfiakat, 17%-uk pedig nem válogatna, csak sunázna.

14 KOMMENT

  1. robikának elgurult a gyógyszere? ha bevenné még jobb hangulata lenne!
    hát szerinted miféle párt az amelyiknek a hajdupéter a köztársaságielnök jelöltje?
    meg a kiszeltünde a kormányszóvivő?
    hát hol élünk? a setét balkánon?
    a szógyártó petra meg lopja a wc-papírt a parlament klotyójából! (nem csak az origit! mindet!)
    a pártpénztáros meg a veresjancsi? vicc bazmeg!

    meglátod: a föld fog sarkából kidőlni!

  2. Ne bántsátok, eddíg biztos a holdon élt, élelem és víz nélkül… 8 évig. Majd hazajött, és arra gondolt minden jó lesz… Csak közben hosszas beltenyésztési programmal létrejött egy halom selejtes hibás, retard hulladék, akik politikusoknak nevezik magukat. És ez oldaltól, vallástól, fajtól függetlenül igaz.
    Remélem beszólnak a Fic(k)ónak, lerohanják az országot, mert még akkor is jobb sorunk lenne, mint ezekkel, meg mint azokkal volt…

  3. @Flórcsay: egy példát mondok. Ott van a dúródóra… elvennéd? olyan mint a zsiráf, szép, de otthonra nem ké’ne, tehát a válasz:nem. Folyamatos parázna kapcsolatot ápolnál-e vele? Megfertőzne a fura nézeteivel, egyszer csak gárda ruhában menetelnél mellette…szal inkább nem.
    Hagynád a fenébe? annál azért jobb csaj, tehát szúrnád, esetleg sunáznád. Vágod? 🙂