Elképesztő dolgokat találtak

A Facebook-hoz hasonló, ám annál jóval fejletlenebb internetes közösségre bukkantak osztrák internetrégészek. Állításuk szerint valaha virágzó civilizáció lehetett az úgynevezett “iwiw”‘ nevű oldalon, ám mára már alig egy-két felhasználó profilja aktív.

Az internetrégészek reklámokat, társkereső alkalmazásokat és kezdetleges fotógalériákat is találtak a közösségi oldal romjai között, sőt, állításuk szerint néhány még aktív taggal is sikerült felvenniük a kapcsolatot. „Vigyáznunk kellett a feltárásnál, mert a felhasználók nem tudták, hogyan kell képeket kommentelni, vagy korlátlan számú embert meghívni, és a lájkolást is el kellett magyaráznunk nekik. Csodálkoztak, hogy pár év alatt hová fejlődött a technológia” – számolt be a kapcsolatfelvételről Ernst Beckbaum, a kutatást végző osztrák csoport vezetője.  

Az archaikus alkalmazásokat, mint a Pasik és csajok, vagy a Mások szemében, azóta a tudósok vizsgálják. „Sokat tanulhatunk magunkról és a múltunkról is.” – nyilatkozta Beckbaum, majd hozzátette: a biztonság kedvéért az összes felhasználó adatait kilóra megvásárolták az oldal karbantartóitól.

17 KOMMENT

  1. Azonnal be kell küldeni Dévid Tetembórót, hogy meginterjuvolja őket, de csak finoman, nehogy felizgassuk őket olyasmivel, mint például a wall, meg kommentelés, meg ilyenek.

  2. Mondjuk a pofafüzet sem jobb, ott is adnak a biztonságra…
    Emlékeztek pl. a “pina kedvelők” klub tagjaként elhíresült politikusra…?
    Mondjuk ezt még megértem, de közéleti szereplőként talán nem kellene minden klubbhoz csatlakozni.