A megkérdezettek 68%-a szerint hülyeség

Szeptembertől hivatalos brittudós-képzés indul az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán. Az egyetem vezetősége gyakorlatorientált oktatást és azonnali eredményeket ígér.

“Bár létezik a szabad bölcsészet szak, úgy éreztük, még az is túlságosan specifikus tudást ad a hallgatóknak” – mutatott rá Dr. Dezső Tamás, a kar dékánja a képzés indításának okaira. Az egyetem tervei szerint szeptembertől beindulhatna a képzés olyan rátermett előadókkal, mint Dukai Regina, Voksán Virág, vagy Maksa Zoltán.

“Nagy álmunk olyan eredményeket szállítani a hazai és a nemzetközi tudományos életnek, amelyek tényleg számítanak” – mondta el a dékán, majd kifejtette: meg szeretnék találni többek között a szabálytalan parkolásért felelős gént, valamint részletesen meg szeretnék vizsgálni azt is, hogy a szexuális életnek van-e köze a gyereknemzéshez.

A kutatásokat teljes egészében az egyetem, helyesebben szólva az állam finanszírozza, de egyes projektekbe cégek is beszállnak.  A szak tervezett oktatóit tudomásunk szerint máris megkereste a BKV, akik többmilliárdos tanácsadást kértek azzal kapcsolatban, hogy mennyi az a minimum kerékszám, amivel egy busz még futni tud.

A BKV-s szerződésekkel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Wieszt Jánost is, de a képviselő a telefonban csak annyit mondott: ő sohasem szokott buszon ülni.