Ázsiai nők becserélése is szabálytalan lesz ezentúl

A dél-afrikai világbajnokság előtt három héttel módosította a büntetőrúgás szabályát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Eszerint a tizenegyes rúgás során a játékosok hiába lövik a labdát a kapuba, ha közvetlenül a lövés előtt megtorpannak. A bíró a szabály értelmében ugyanis azonnal érvényteleníti a gólt, majd sárga lapot ad a lövőnek.

Ezzel együtt más módosításokra is sor került, egyszerre több tucat új határozatot vezetett be a testület. A legfontosabbakat összegyűjtöttük olvasóink számára:

* Szabadrúgást megelőzően tilos a herék megigazítása. Amennyiben a bírónak előre jelzi egy játékos, úgy az szól asszisztensének, aki köteles a zászlója rúdjával a herezacskót komfortos helyzetbe pöckölni
* A szögletzászló bántalmazása kiállítással jár.
* A német válogatott a középkezdés előtt nem buzdíthatja magát az „Éljen a győzelem” kiáltással! Ehelyett a „Mi vagyunk a bűnösök mindenért!” illetve az „Ein Volk, ein Reich, ein Bier” bíztatást választhatják!
* Tizenegyes rúgás előtt, arab ország válogatottjának kapusát tilos a „Shalóm hávér” köszöntéssel, barátságosan üdvözölni.
* Surinami születésű játékost tilos hajon köpni, a „majszolj banánt, amíg takarítják a ketreced!” mondatot követően, mert ezt 4 éves eltiltással büntethetik. A mondat elhagyása esetén a sima hajba köpés csak sárgalapos figyelmeztetéssel jár!
* Csak a középkörben és az ellenfél vezetőedzője részére elhatárolt területen lehet köpni.
* Viperával a kézben tilos skorpióval elrúgni a labdát! (A WWF kérésére – a szerk.).
* Minimum 2 éves eltiltás jár az általában nyílt törést okozó ún. „Mátyus Tackle”-t alkalmazó játékosnak.
* Szigorú büntetést von maga után a „Materazzi Metódus” alkalmazása, amikor a védő, a támadó játékos összes nőrokonát egy áram alatt levő hajsütővassal magáévá teszi verbálisan (ha a szándékolt eset során a göndörítő nincs bekapcsolt állapotban, az kisebb vétségnek számít)
* A cserepadoknál könyvtársarkot kell kialakítani, ahol a lecserélt játékosok el tudnak mélyülni a Lucky Luke, Pókember és Hustler magazinokban
* A svájci válogatott csapatorvosa 2010. június 1-jétől nem olthatja be a játékosait veszettség ellen a mérkőzés előtt, amennyiben afrikai ellenféllel találkoznak.
* A textil zsebkendő használata szintén június 1-jétől kötelező. Aki a gyepre fújja ki az orrát, 10 négyütemű fekvőtámaszt kell csináljon.

Az új FIFA szabályokat bemutató cikkünket hamarosan folytatjuk.

5 KOMMENT

  1. Hajrá magyarok!
    Mi leszünk a világbajnokok!
    Olyan szabály nincs, hogy az izraeli csapat nem használhat lézerirányzékkal felszerelt lopakodó vadászgépeket az irán elleni meccsen?
    Iletve betilthatnák a focisták “gólörömnek” nevezett homoerotikusan nyilvános buzulását is.

  2. Sőt, olyan szabály is bevezetésre kerül, – tekintettel arra, hogy a Dél-Afrikai Köztársaságban sokáig az elnyomás uralkodott -, hogy a nagyok által elnyomott,gyengébb kis csapatok is részt vehetnek a vb-n.
    Hajrá Magyarország !

  3. nekem még lenne néhány ötletem:
    -tilos hajdúpetire parkolni a stadionok előtt, mert sérti a hobbit kisebbség jogait, és különben se ő volt, hanem a szomáliai kalózok
    -Stohl Buci egyik csapat buszát sem vezetheti, mert nem akarják megkockáztatni, hogy világsztárokba rohanjon bele, aztán cigit kérjen a dél-afrikai fakabátoktól
    -ha már a parlamenti esküt nem mondhatta el, a székely himnuszt azért elénekelheti Dúró Dóra valamelyik stadionban, éjfél körül, kicsivel zárás előtt, de csak gyorsan, mert a biztonsági őr már nagyon menne haza, és nézi az óráját
    -Orbán Viktor kiterjeszti Dél-Afrikára is a Kánaánt, betiltja a vuvuzelákat, és ezzel az európai szurkolók máris a mennyekben érzik majd magukat.
    -de ha az ő bölcs és jó szavára nem hallgatnak majd, akkor jön Navracsics, odarepül, és lézerszemével elporlasztja az összes fránya hangszert (a maradékot Torgyán eladja Chilének, cseresznyéért)
    -ha még ez sem, akkor az LMP környezettanulmányt végeztet a vuvuzelák káros audiológiai hatásairól, és azért fogják betiltani őket, illetve Sólyom László személyesen elülteti az összeset a Tubesen (cserébe radart adunk Dél-Afrikának)

    🙂

  4. Ha valaki a labda helyett Ballotellit rúgja a kapuba, az duplán ér + automatikusan Fair Play-díj jár érte.
    A hajzselé doppinglistára került, erre a hírre a Portugál csapat nyerési oddsza 1:1270-re változott.