Borsodban a pincék is beáztak

„Májusi eső aranyat ér” – tartja a mondás, de ennek Borsod megye egyes területein a legkevésbé sem örülnek, mert ott nem csak a sokat érő eső esett, de konkrétan 16 kilós aranytömbök hulltak alá. Borsodkaszvalyon vészhelyzetet hirdettek ki, amíg a vakulásig csillogó tömböket el nem takarítják.

Az aranyeső több házban százezres, sőt milliós károkat okozott, egyben több tíz millióval növelte a házak értékét. „Itt ez a kurva sok arany, de nincs víz, meg áram. Hát hogy nézze meg így az ember a kedvenc szappanoperáját?” – panaszkodott az egyik hirtelen megmilliomosodott hajléktalan károsult.

Az aranyeső epicentruma Borsodkaszvalyon volt, ahol annyi aranytömb gyűlt össze alig pár óra alatt, hogy gátakat kellett emelni szemmagasságig, nehogy a tömbökre vetülő elő-előtűnő napsütés megvakítsa a lakosokat. „A polgári védelem és a katonaság segítségét kértük, hogy takarítsák el innen ezt a rengeteg aranyat, de sajnos az ország más részeiben is nagyon súlyos a helyzet, csak sokára érnek ide. Mindenütt napok óta hullik az arany, az ezüst, a falu határában pedig dió nagyságú gyémántok verték el a sarjadó termést. Szóval borzasztó, nem tudom mi lesz így velünk” – rúgott arrébb szemünk láttára két 5 milliót érő rögöt a borsodkaszvalyi polgármester és gyújtott be a kandallóba egy zsák 22 karátos gyémánttal.

Kérjük, aki bármilyen eszközzel, széffel, aranymosó felszereléssel, hászid zsidó gyémántkereskedővel segíteni tud, mielőbb jelentkezzen az illetékes hatóságoknál.

3 KOMMENT

  1. megmontam én!

    mindjárt odaküldöm a veresjancsit meg a kókadtjancsit, azok bármilyen értéket képesek pillanatok alatt eltüntetni.
    az apraját meg pikkpakk felszippantja a hagyómiki és a szalainészilágyizsírdisznóeleonóra.
    a dórikát meg sírásig szopatnám. mocskaos hajdúpeti!

  2. Javasolnám az arany összehordását, és elégetését. Ha nem gyullad meg, az MNB szívesen bocsát rendelkezésünkre a bennragadt papír alapanyagából. Így az inflációt is egyben csökkenteni tudjuk.
    Jövőre arany elvezető csatornákat kell telepíteni, ami kivezeti az országból a felesleget minden határon túlra.