Szolidaritásból magára is olajfoltot rak Suchman Tamás

A Mexikói-öböl lakosai és az USA iránti szimpátia kifejezéseként ún. szolidaritási olajszennyezést hajtanak végre a Tihanyi-öbölben, tudtuk meg a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) vezetőjétől, Suchmnan Tamástól, aki az irodájában fogadott a hírcsárda.hu-t. A BFT elnöke betekintést nyújtott a szupertitkos aktába, amit egy abált tokaszalonnával és zsenge újhagymával borított vágódeszka alól húzott ki:

“Az USA lakóssága nekünk nagyon fontos. Ott vannak ezek a hispánok, feketék, rákhalászok, nem is beszélve Obáma elnök úrról. Látniuk kell, hogy van, aki tényleg együtt érez velük. Na mostan, ez úgy fog történni, hogy az apátság rózsakertjéből tíz darab BP tartálykocsit belökünk az öbölbe, ahol azok szépen elkezdenek ereszteni. A többi meg jön magától…”

Elnézésüket kérem szerkesztő urak: “Eleonóra, hol a tátikás picsámban van a bogyiszlói? Nem találom a páncélban sem!” – majd folytatta. “A másodlagos hatásokról sem szabad megfeledkezni kérem! A Balaton nehéz helyzetben lesz a nyáron, se Sávoly, se külföldiek! Kell egy attrakció! A katasztrófaturizmus nagyon tudja vonzani a látogatókat, így erre fogjuk alapozni a rendezvényeinket. Öbölátúszás egy levegővel; Horgászverseny szabad kézzel; Madármegfigyelés nagyítóval; PakuraPower Popfesztivál és még sorolhatnám!”

Az akta nem tartalmazza ugyan, de Suchman úr elárulta, hogy a költségek csökkentése miatt augusztus 20-án a tűzijáték helyett egyszerűen felgyújtják a foltot, ami a 2010-es szezonzáró is lesz egyben.

4 KOMMENT